Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μιλάγρο Σάλα συμπληρώνει 600 ημέρες κράτησης

El operativo de vigilancia en la vivienda de Sala cuesta mensualmente $150.000 por funcionario.
Πηγή: Telesurtv.net 

Η ηγέτης της οργάνωσης Τουπάκ Αμάρου, Μιλάγρο Σάλα, συμπλήρωσε την Πέμπτη 600 ημέρες κράτησης, ενώ το κράτος της Αργεντινής συνεχίζει να μην τηρεί την απόφαση της Παναμερικανικής Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η ομάδα εργασίας για καταχρηστικές συλλήψεις του ΟΗΕ επικύρωσε το αίτημα απελευθέρωσης της Σάλα και ανακοίνωσε ότι αυτό είναι «μη αναιρέσιμου χαρακτήρα».



Η Σάλα είναι υποχρεωμένη να εκτίσει κατ’ οίκον περιορισμό, από εδώ και στο εξής στην κατοικία Ελ Κάρμεν, από όπου διαμαρτυρήθηκε μέσα από συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή για τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

«Αυτό που περισσότερο με εξέπληξε ήταν ο αριθμός καμερών. Στις 9 το πρωί πρέπει να βγω στο μπαλκόνι για να δείξω στη Χωροφυλακή ότι είμαι εδώ», σχολίασε η ηγέτης από το Χουχούι.
 

Επιπλέον, η κοινωνική ηγέτης αναφέρθηκε στην «στρατιωτικού τύπου» επιχείρηση που διεξήχθη την ημέρα της μεταφοράς της από τη φυλακή προς την κατοικία όπου σήμερα βρίσκεται υπό περιορισμό και δήλωσε ότι έγινε «γρήγορα, για να μην το μάθει κανείς».

Η Μιλάγρο Σάλα συνελήφθη διότι εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία Σαν Σαλβαδόρ του Χουχούι ένα μήνα αφού ο Μαουρίσιο Μάκρι ανέλαβε την προεδρία της Αργεντινής, ζητώντας κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.