Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η Βενεζουέλα στέλνει 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα

Πηγή: Cubadebate.cu

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, η χώρα του έστειλε την Τρίτη 10 τόνους διάφορων υλικών ως μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Κούβα, μετά τις επιπτώσεις που προκάλεσε στο νησί της Καραϊβικής ο τυφώνας Ίρμα.

Σε δηλώσεις στη VTV από το αεροδρόμιο Μαϊκετία στην πολιτεία Βάργκας, ο υπουργός ανέφερε ότι εστάλησαν με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στρώματα, φάρμακα, μη αλλοιώσιμα τρόφιμα, πόσιμο νερό, κουβέρτες, σκεπάσματα και άλλα αντικείμενα.

«Είμαστε συντονισμένοι με τις αρχές της Κούβας και θα ανοίξουμε αερογέφυρα» είπε ο υπουργός, και συμπλήρωσε ότι η αποστολή αυτής της βοήθειας είναι οδηγία του προέδρου της δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος την Κυριακή ζήτησε από τους οργανισμούς και θεσμούς του βενεζουελάνικου κράτους να ενεργοποιήσουν σχέδιο βοήθειας για την Κούβα.


Υπό αυτή την έννοια, «στέλνουμε επίσης προσωπικό για να συνεργαστεί στην εκτίμηση των ζημιών και στήσιμο ενός διαύλου επικοινωνίας με την αδελφή χώρα», πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της κουβανικής πρεσβείας στη χώρα, Λουίς Γκαρσία Τρουχίγιο, δήλωσε ότι «όλες αυτές τις μέρες έχουν γραφεί ένδοξες σελίδες για την Μπολιβαριανή Επανάσταση όσο αφορά την βοήθεια προς την Καραϊβική και έχουμε δει πρόσφατα όλη την κινητοποίηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

«Η Βενεζουέλα είναι παρούσα εδώ με την Κούβα ξεκινώντας με αυτή την αερογέφυρα που θα επεκταθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων για να φέρει βοήθεια στον κουβανικό λαό επίσης» πρόσθεσε.