Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πρέσβης Κούβας: "Οτιδήποτε κάνουμε έχει στόχο την εδραίωση του σοσιαλισμού"


"Είναι συγκινητικό να ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει και δω κόσμος που ενδιαφέρεται να δείξει τη φιλία και τους δεσμούς συνεργασίας και αλληλεγγύης του ελληνικού με τον κουβανικό λαό", τόνισε χθες στην Καλαμάτα, σε συνέντευξη Τύπου στο "Rex", ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Οσβάλντο Κοβάτσο Μαρτίνες.

Ο πρέσβης που βρέθηκε στην πόλη, λόγω των εγκαινίων του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας "Venceremos", είπε ότι «η Κούβα πάντα δεχόταν εκφράσεις αλληλεγγύης από το σύνολο του ελληνικού λαού. Για μας είναι σημαντική και ιδιαίτερη η αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Κούβα».

Παρατήρησε ότι «η χώρα μας πλήττεται από σκληρό και εγκληματικό αποκλεισμό από τις ΗΠΑ. Δε θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν την Κουβανική Επανάσταση, γιατί στηρίζεται στο λαό».

Ο Κουβανός πρέσβης που έστειλε μήνυμα φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, επεσήμανε πως «ονειρευόμαστε τον κόσμο της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτός πρέπει να είναι ο κόσμος του μέλλοντος». Εξέφρασε την ελπίδα και την πίστη ότι ο ελληνικός λαός θα καταφέρει να βρει τη λύση και να βγει νικητής. Δήλωσε ότι «εκσυγχρονίζουμε την οικονομία μας, δεν ξεθεμελιώνουμε το σοσιαλισμό» και διευκρίνισε: «Ο κόσμος αλλάζει, αλλάζει και η Κούβα. 

Οτιδήποτε κάνουμε είναι με στόχο την εδραίωση του σοσιαλισμού. Είναι ο μοναδικός τρόπος να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία μας. Η πρόοδος είναι η κατεύθυνση προς το σοσιαλισμό. Στόχος μας είναι να κάνουμε το σοσιαλισμό μας πιο βιώσιμο και αειφόρο στο μέλλον». Ανέφερε ότι «η Κούβα δεν ήταν δορυφόρος κανενός. Η Σοβιετική Ενωση κατέρρευσε, αλλά η Κούβα παρέμεινε να υπερασπίζεται το σοσιαλισμό». Ο πρέσβης σημείωσε ότι «γλεντάμε και χορεύουμε στην Κούβα, αλλά γινόμαστε Σπαρτιάτες για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας».

Στη συνέντευξη παρέστη ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Καλαμάτας "Venceremos" Ανδρέας Χαϊκάλης και η μεταφράστρια της πρεσβείας Σαπφώ Διαμάντη. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/31252-kouva-presvis