Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Η Βολιβία στο Φόρουμ του Σάο Πάολο: Eνότητα και υπεράσπιση των προοδευτικών ηγετών



Λα Παζ, 13 Ιουλίου (PL) - H Βολιβία θα παραστεί  με αποφασιστικότητα στo 24o Φόρουμ του Σάο Πάολο (FSP) στην Αβάνα, για την υπεράσπιση της λατινοαμερικάνικης ενότητας και των προοδευτικών ηγετών της περιοχής, που υποβάλλονται το τελευταίο διάστημα σε πολιτικές διώξεις. 

Αυτό δήλωσε σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS), Χουανίτα Ανσιέτα, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι κοινωνικές οργανώσεις της Βολιβίας έχουν πάντα επίγνωση και επαγρυπνούν, με μία φωνή, για την υπεράσπιση των ηγετών που αναζητούν την ισορροπία της “Pachamama” (Μάνα Γη). 

Επεσήμανε ότι οι δυνάμεις της αριστεράς βρίσκονται πάντα σε συνεχή και συντονισμένο αγώνα για τη διαφύλαξη των βασικών ηγετών, οι οποίοι καθημερινά εκτίθενται σε πολιτικές διώξεις από την καπιταλιστική αυτοκρατορία. 

Σημείωσε επίσης ότι η αυτοκρατορία δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που κατοικούμε τον πλανήτη και γι αυτό οφείλουμε να είμαστε πιο υπεύθυνοι με την Μεγάλη Πατρίδα,  καθώς επίσης και για να μπορέσουμε να διασώσουμε και να διαφυλάξουμε τον πλανήτη και επιπλέον,  να κατακτήσουμε την ισότητα και την ισορροπία ως προοδευτικά κόμματα

Η Ανσιέτα, φτάνει στην πρωτεύουσα της Κούβας, επικεφαλής του MAS – Πολιτικού Εργαλείου για την Κυριαρχία των Λαών που αναδείχτηκε από τα κινήματα των αγροτών και τους κοινωνικούς αγώνες, μαζί με άλλα 10 πολιτικά στελέχη που θα συμμετέχουν στο FSP, κύριο σημείο συνάντησης της Λατινοαμερικάνικης Αριστεράς. 

Τόνισε επίσης, ότι το FSP είναι μία πλατφόρμα με σκοπό  να κάνει γνωστό στον κόσμο τη μελλοντική στρατηγική αντιμετώπισης της καπιταλιστικής αυτοκρατορίας, της πολιτικής  συνωμοσιών και πραξικοπημάτων, μέσα από την ενότητα και την ισχυροποίηση των αριστερών κομμάτων της Λατινικής Αμερικής. 

Η συμμετοχή της Βολιβίας – είπε – είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι στο Φόρουμ θα διατρανώσουμε την υποστήριξή μας στον Πρόεδρο Έβο Μοράλες, επίσημο υποψήφιο του MAS στις προεδρικές εκλογές του 2019. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, υποστήριξε η εκπρόσωπος του MAS, το FSP υπενθυμίζει τον αγώνα των πριν από εμάς επαναστατών , που ίδρυσαν αυτή την εξαιρετικά σημαντική για τα αριστερά κόμματα διεθνή οργάνωση , στον αγώνα για την ανθρωπότητα. 

Το Φόρουμ του Σάο Πάολο, το οποίο δημιουργήθηκε το 1990 ως ιδέα του κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και του ηγέτη του Κόμματος Εργατών της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, επιστρέφει στην Κούβα για τρίτη φορά, μετά το 1993 και το 2001. 

Η αντιπροσωπεία της Βολιβίας αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων, αγρότες, εργαζόμενους, μεταφορείς, γυναίκες, όλους όσους εντάσσονται στον “Εθνικό Συντονιστή για την Αλλαγή”, μια δομή που συγκεντρώνει τους εκπροσώπους των διαφόρων κύριων οργανώσεων και υποστηρίζει την διαδικασία αλλαγής στη Βολιβία. 

Η Aνσιέτα, η οποία συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτή τη συνάντηση έχοντας παρακολουθήσει το FSP  Μανάγουα - 2017 , δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση η Κούβα έχει ζωτική σημασία, για να αποτελέσει παράδειγμα αγώνα και πρότυπο σοσιαλιστικής χώρας. 

Και κατέληξε ότι, η Βολιβία θα θυμάται τον άξιο ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, έμπνευση σοφίας και δύναμης για την αριστερά, η οποία θα παραμείνει ενωμένη στο δρόμο του αγώνα για το βάθεμα της δημοκρατίας και την υποστήριξη των προοδευτικών – αντιιμπεριαλιστών προέδρων που αγωνίζονται καθημερινά για τους φτωχούς του κόσμου.