Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

H Bενεζουέλα τιμά τον ιρανό μάρτυρα Κασέμ Σολεϊμανί στην επέτειο ενός χρόνου από την δολοφονία του


Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, η Mπολιβιανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας αποτίει φόρο τιμής και τον περιγράφει ως έναν ένα αξέχαστο ηγέτη και διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων δύναμης (Quds) του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, που δολοφονήθηκε με κακόβουλη εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια κατ’ εντολή της φαύλης διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. 

Με δήλωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας τονίζει ότι ο στρατηγός Σολεϊμανί ήταν ένα παράδειγμα θάρρους, αγώνα, σταθερότητας και εγγύησης στον αγώνα για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από ξένες δυνάμεις και στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων τις οποίες οι αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις της Δύσης έσπειραν στη Μέση Ανατολή.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το Μπολιβαριανό έθνος επαναδιατυπώνει την σταθερή καταδίκη των τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον της αδελφής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και απαιτεί τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ως εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους λαούς.


Το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

Η κυβέρνηση της Μπολιβιανικής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στέλνει έναν αδελφό χαιρετισμό στον λαό και τους ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του μάρτυρα, Στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, αξέχαστου ηγέτη και Διοικητή της Δύναμης Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, που δολοφονήθηκε από κακόβουλη εγκληματική τρομοκρατική δράση πριν από ένα χρόνο, με εντολή της φαύλης διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο στρατηγός Σολεϊμανί ήταν ένα παράδειγμα θάρρους, αγώνα σταθερότητας και εγγύησης στον αγώνα για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από ξένες δυνάμεις και στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων τις οποίες οι αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις της Δύσης έσπειραν στη Μέση Ανατολή. Ο μάρτυρας Σολεϊμανί αγωνίστηκε για την εδραίωση του άξονα της αντίστασης και της κυριαρχίας των λαών και για μια νέα εξίσωση της γεωμετρίας της περιφερειακής εξουσίας υπέρ της ειρήνης. 

Η ανεξίτηλη κληρονομιά του Κασέμ Σολεϊμανί είναι, και θα είναι πάντα, πηγή έμπνευσης για τους λαούς που υπερασπίζονται την αυτοδιάθεσή τους και παλεύουν για την απελευθέρωσή τους, αντιμετωπίζοντας τις απάνθρωπες ενέργειες του ιμπεριαλισμού. 

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επαναδιατυπώνει την απόλυτη σταθερή καταδίκη των τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον της αδελφής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και απαιτεί τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ως εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους λαούς. 

Καράκας, 3 Ιανουαρίου 2021