Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής θα είναι οι πρώτες που θα επωφεληθούν από το ρωσικό φάρμακο για τον Covid-19

Πηγή: www.radiohc.cu
Maite González Martínez

Μόσχα, 11 Ιουλίου (RHC) - Ο διευθυντής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντιμίτριεφ, ανακοίνωσε σήμερα το Σάββατο ότι η Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής θα είναι οι πρώτες που θα λάβουν το ρωσικό φάρμακο κατά του covid-19 που ονομάζεται Avifavir.


"Λάβαμε ένα αίτημα από περισσότερα από 50 έθνη και, φυσικά, προτεραιότητά μας είναι εκείνες οι χώρες όπου ο αριθμός των μολύνσεων από τον κορονοϊό αυξάνεται σημαντικά. Αυτή, φυσικά, είναι η Βραζιλία και πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής", δήλωσε ο Ντμίτριγιεφ σε συνέντευξή του το κανάλι Rossiya 1.
Πρόσθεσε ότι "πολλές χώρες στερούνται τώρα αντιιικών φαρμάκων" και η Ρωσία μπορεί "να καλύψει αυτήν την ανάγκη".

Το Avifavir έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία περισσότερων από 30.000 ασθενών σε 51 περιοχές της Ρωσίας, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του φαρμάκου. Παρουσιάστηκε επίσημα αυτήν την Παρασκευή για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική από τη Ρωσική Πρεσβεία στη Γουατεμάλα μαζί με το RDIF.

Στα τέλη Μαΐου, η Avifavir έλαβε πιστοποιητικό εγγραφής από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας και έγινε το πρώτο φάρμακο SARS-CoV-2 στον κόσμο που περιέχει τη δραστική ουσία favipiravir. Στις 3 Ιουνίου, το φάρμακο συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο οδηγιών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του covid-19 στη χώρα.

Το ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έχει ήδη λάβει αιτήματα προμήθειας Avifavir από χώρες της ΚΑΚ, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία. (RT)