Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Το Αζερμπαϊτζάν υποδέχεται τα μέλη της ιατρικής μπριγάδας Χένρι Ριβ

 Πηγή: Prensa-latina.cu

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν υποδέχτηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο ‘‘Χεϊντάρ Αλίγιεφ’’ της πρωτεύουσας μια ομάδα 115 ειδικών υγείας από την κουβανική ιατρική μπριγάδα Henry Reeve, οι οποίοι θα συνεργαστούν στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Ο κουβανός πρεσβευτής σε αυτό το έθνος του Καυκάσου, Αλφρέδο Νιέβες Πορτουόντο, μαζί με ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών αυτής της χώρας, πήγαν στον αεροπορικό τερματικό σταθμό για να καλωσορίσουν τους γιατρούς του νησιού.


Ο Νιέβες Πορτουόντο εκθείασε τον ανθρωπισμό και τον επαγγελματισμό όλων των μελών αυτής της μπριγάδας και τόνισε ότι με αυτή τη νέα αποστολή, η Κούβα είναι παρούσα σε 35 έθνη της Καραϊβικής, της Κεντρικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής, τονίστηκε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητες σε αυτούς τους καιρούς.

Ο Ντάλσι Τόρες, επικεφαλής της αποστολής που στάλθηκε σε αυτή τη χώρα για να συνεργαστεί στη μάχη κατά του Covid-19, ανέφερε από την πλευρά του ότι αποτελείται από 67 άνδρες και 49 γυναίκες, εκ των οποίων 57 είναι γιατροί και 55 άλλων ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 50 νοσηλευτών.

Όλα τα μέλη της προαναφερθείσας μπριγάδας έχουν περισσότερα από πέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας, το 71,5% είναι μεταξύ 30 και 49 ετών, το 43,3% έχει ήδη ολοκληρώσει διεθνιστικές αποστολές και το 20% ήταν σε τουλάχιστον δύο, δήλωσε.

Ο Χικμάι Χατζίγιεφ, σύμβουλος του προέδρου και επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του αρχηγού του κράτους, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η Κούβα διαθέτει μια τεράστια εμπειρία στον τομέα της υγείας στον κόσμο και ιδιαίτερα στον αγώνα κατά του ιού του Έμπολα.

Η 42η μπριγάδα του διεθνούς σώματος γιατρών ειδικών σε καταστάσεις καταστροφών και σοβαρών επιδημιών Henry Reeve, παρήλασε αυτήν την Κυριακή στην Αβάνα, πριν φύγει για το Αζερμπαϊτζάν. 

Την προηγούμενη μέρα, η πρώτη υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Εξωτερικών Επενδύσεων της Κούβας, Άνα Τερεσίτα Γκονσάλες, δημοσίευσε στο Twitter εικόνες των γιατρών στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση τους και διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά η Κούβα θα παρέχει ιατρική συνεργασία στο έθνος του Καυκάσου.

«Στη γη του Αζερμπαϊτζάν θα θέσουν ψηλά τις πολύτιμες αξίες της Πατρίδας», δήλωσε ο Γκονζάλες στο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.