Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Στη Βενεζουέλα το 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (FDIM)

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Προχωρούν οι προετοιμασίες για το 17o Συνέδριο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (FDIM) που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στο Καράκας με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλες τις ηπείρους.

Ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο Καράκας της Βενεζουέλας, από τις 25 έως τις 28 Απριλίου, για να πραγματοποιήσουν το 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (FDIM).

Σύμφωνα με τα μηνύματα που μεταδίδονται στους λογαριασμούς της FDIM στα κοινωνικά δίκτυα, εκατοντάδες εκπρόσωποι από όλες τις ηπείρους θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα με το σύνθημα: «Οι γυναίκες ενότητα ενάντια στις ανισότητες και τη βία. Για την ειρήνη και την υγεία του πλανήτη» .




Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Συνέδριο, η Συντονίστρια για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική της FDIM, Αλίσια Κάμπος, πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα διμερών συναντήσεων με τις οργανώσεις μέλη της ήδη λειτουργούσας Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του συνεδρίου, στην οποία συμμετέχει η πρόεδρος Λοράινε Πένα.
 


Κάτω από το σύνθημα «Οι γυναίκες ενόητα για την ειρήνη και τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού» πραγματοποιήθηκε στην Μπογκοτά (Κολομβία) τον Σεπτέμβριο του 2016,το 16ο Συνέδριο της FDIM. Σε εκείνη την ιστορική στιγμή, περισσότερες από 250 γυναίκες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να συζητήσουν διάφορα θέματα όπως: εθνική και πολιτισμική ποικιλομορφία, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι ειρηνευτικές συμφωνίες στην Κολομβία, μεταξύ άλλων.

Τότε, το τελικό ψήφισμα δήλωση του συνεδρίου μετέφερε την αλληλεγγύη του στα θύματα του πολέμου στην Κολομβία και την υποστήριξή του στην ειρηνευτική διαδικασία που έγινε εικόνα και ελπίδα για τα άλλα έθνη του κόσμου που υποστηρίζουν την ειρηνική συνύπαρξη.

Η Διεθνής Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Παρίσι το 1945 και έλαβε το συμβουλευτικό της καθεστώς το 1972. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 139 εθνικές οργανώσεις που συνδέονται με 124 χώρες στην Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αμερική και την Καραϊβική.