Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ραφέλ Κορέα καταδικάζει τη διεθνή διπλοπροσωπία κατά της Βενεζουέλας

Πηγή | Noticias | teleSUR

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης ήταν ένας θεμελιώδης παράγοντας υπονόμευσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική. 

Ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα καταδίκασε τη διεθνή διπλοπροσωπία κατά της Βενεζουέλας σε θέματα όπως τα ανθρώπινα και εκλογικά δικαιώματα. 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο TeleSUR, ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στη Βενεζουέλα αγνοούνται σε διεθνές επίπεδο, αναφερόμενα στα επίπεδα συμμετοχής. 

Ο Κορέα έφερε έδωσε ως παράδειγμα τις βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία, όπου η συμμετοχή έφτασε στο 30%, ωστόσο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι δυτικές κυβερνήσεις δεν καταδίκασαν την εκλογική διαδικασία. 

O Koρέα αναφέρθηκε   επίσης   στις ενέργειες των  βουλευτών  της απερχόμενης εθνοσυνέλευσης οι οποίοι  προώθησαν αποσταθεροποιητικές ενέργειες  και δεν επικεντρώθηκαν στην επίλυση των προβλημάτων της πλειοψηφίας των Βενεζουελάνων και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής δείχνουν ότι (για αυτές της τις επιλογές) η αντιπολίτευση πλήρωσε τον πολιτικό λογαριασμό.

Στη μέση της συνέντευξης, ο πρώην πρόεδρος είπε ότι τα μέσα ενημέρωσης ήταν ένας θεμελιώδης παράγοντας που απειλούν  τη δημοκρατία και την ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική.

"Οι προοδευτικές κυβερνήσεις δεν αντιμετωπίζουν τα δεξιά κόμματα που κάνουν δημοκρατική αντιπολίτευση, αντιμετωπίζουμε τα μέσα ενημέρωσής τους, είναι στοιχεία υπεράσπισης του status quo, που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν και επιδιώκουν να χειραγωγούν", πρόσθεσε ο Κορέα.  

"Κριτικάρουμε τα κακά ΜΜΕ για να επιτύχουμε πραγματική ελευθερία έκφρασης, η οποία μας επιτρέπει να διατηρήσουμε μια πραγματική δημοκρατία και μας επιτρέπει επίσης  να επιτύχουμε  ανάπτυξη", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ.

Ο πρώην πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση του Εκουαδόρ, μέσω των εκλογικών αρχών, έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για  να αποτρέψει την καταχώρηση του εκλογικού δίδυμου  της συμμαχίας “UNES- Unión por la Esperanza” (Ένωση για την Ελπίδα), των Ανδρές Αράαυς και Κάρλος  Ραμπασκάιγ.

Ο Ραφαέλ Κορέα  ανέφερε  τις ενέργειες  των  αρχών  του Εκουαδόρ ενάντια στο  υποψήφιο για την προεδρία δίδυμο της UNES  “θα ήταν αυτοκτονικό να αποκλειστεί  το δίδυμο, νομίζω ότι είναι αδύνατο να αποκλείσουν το δίδυμο”.

Ο πρώην πρόεδρος προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση του Λενίν Μορένο οικοδομεί το αφήγημα αναβολής των εκλογών του επόμενου έτους.   

Ο Ραφαέλ Κορέα ανέφερε ότι παρά την επίθεση της νεοφιλελεύθερης δεξιάς  με την εξουσία του Μαουρίσιο Μάκρι  στην Αργεντινή, το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον της Ντίλα  Ρούσεφ  στη Βραζιλία  και του Φερνάντο Λούγο στην Παραγουάη, οι λατινοαμερικάνοι γνωρίζουν ήδη  ότι  είναι ένας κύκλος προόδου χάρη στην προοδευτικές κυβερνήσεις.

"Ο νεοφιλελεύθερος κύκλος ήταν πολύ σύντομος", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.