Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Επιβεβαιώθηκε η απελευθέρωση της Άννα Μπελέν Μόντες

Πηγή: acn.cu

Η Άννα Μπελέν Μόντες πρώην ανώτερη αναλύτρια στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ (DIA), αποφυλακίζεται μετά από 20 και πλέον χρόνια φυλάκισης, κατηγορούμενη για συνωμοσία για τη διάπραξη κατασκοπείας υπέρ της κουβανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Prensa Latina, η αμερικανική υπηρεσία φυλακών επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Μόντες, 65 ετών, βγαίνει από τη φυλακή Κάρσγουελ στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας και θα εκτίσει πενταετές καθεστώς αναστολής στις ΗΠΑ.

Βορειοαμερικανίδα με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο , η Αννα Μπελέν Μόντες φυλακίστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2001 και καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε 25 χρόνια φυλάκιση το 2002, αφού ομολόγησε την ενοχή της για συνωμοσία για τη διάπραξη κατασκοπείας.

Η πρώην υψηλόβαθμη αξιωματούχος της DIA είχε δηλώσει κατά την   απολογία   στο δικαστήριο: «Θεωρώ ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας απέναντι στην Κούβα είναι σκληρή και άδικη, βαθιά εχθρική, θεώρησα τον εαυτό μου ηθικά υποχρεωμένο να βοηθήσω το νησί να αμυνθεί από τις προσπάθειές μας για επιβολή  σε αυτό  των αξιών μας και του πολιτικού μας συστήματος».


Σχετικές αναρτήσεις: