Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα προειδοποιεί για τον φασισμό στον κόσμο - (+videos)

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Όπως προασπίζεται η ειρήνη, πρέπει να προασπίζεται και η δικαιοσύνη, επεσήμανε ο  Πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντάνιελ Ορτέγκα, προειδοποίησε αυτή τη Δευτέρα για την παλινόστηση του φασισμού σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσημης έναρξης της νομοθετικής περιόδου του 2023 της Εθνοσυνέλευσης της Νικαράγουας, ο αρχηγός του κράτους μίλησε για την επίθεση των ομάδων οπαδών του Μπολσονάρο στα γραφεία των Δημοσίων Αρχών στη Βραζιλία.

«Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο παλινόστησης του φασισμού στον κόσμο, πρώτα και κύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, όπου τα φασιστικά κόμματα εμφανίζονται ανοιχτά να κάνουν τις εκστρατείες τους και επίσης να μπαίνουν σε κυβερνήσεις, και το βλέπουμε τώρα στη Βραζιλία και στη Βολιβία», είπε.



Επιπλέον, προέτρεψε να είμαστε σε εγρήγορση γιατί «οι τρομοκράτες είναι πάντα εκεί και συνωμοτούν».

Ο Πρόεδρος Ορτέγκα υπενθύμισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο «είναι ένας φασίστας» και δεν το κρύβει, όπως δεν κρύβει και ον ρατσισμό του.

«Πήγε στο Μαϊάμι γιατί εκεί είναι η έδρα όλων εκείνων που συνωμοτούν ενάντια στους λαούς που αγωνίζονται για την αυτοδιάθεσή και την ανεξαρτησία τους», υποστήριξε ο πρόεδρος.




Από την άλλη, διαβεβαίωσε ότι με τον τρόπο που προασπίζεται η ειρήνη πρέπει να προασπίζεται και η δικαιοσύνη.

«Όπως υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, πρέπει να υπερασπιστούμε σθεναρά τη δικαιοσύνη και την απόδοση της δικαιοσύνης κατά των εγκληματιών», είπε.