Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

H Βενεζουέλα καταγγέλλει εκ νέου την απόπειρα πραξικοπήματος των ΗΠΑ κατά της Κυβέρνησης του Προέδρου Μαδούρο


Η Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας καταγγέλλει εκ νέου μπροστά στη διεθνή κοινότητα, την απόπειρα πραξικοπήματος από την πλευρά της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Δημοκρατικής Κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, προωθώντας τη μη αναγνώριση των νόμιμων και δημοκρατικών θεσμών της πολιτείας της Βενεζουέλας.


Τις τελευταίες ημέρες, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει μία σειρά από εχθρικές ενέργειες που προέρχονται από αναλήθειες με σκοπό να χειραγωγήσουν την αλήθεια, ώστε να γκρεμίσουν τη θεσμική σταθερότητα και την ειρήνη στη Βενεζουέλα. Σαν να μην τους αρκούσε να προσποιούνται ότι παρέχουν επιλεκτική εγκυρότητα στα θεσμικά όργανα της Λαϊκής Εξουσίας αλλά κατέφυγαν επίσης στην καθοδήγηση υποτελών κυβερνήσεων της ηπείρου, και έχουν υπαγορεύσει εντολές για την εμβάθυνση της παρενόχλησης και αποκλεισμού του λαού της Βενεζουέλας.

Αυτή η συμπεριφορά, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, δεν είναι καθόλου νέα. Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, μαρτυρίες από αξιωματούχους και δημοσιογραφική έρευνα, έχουν δείξει πως από το 2002, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ έχουν αφιερωθεί στην προώθηση, υποστήριξη και χρηματοδότηση βίαιων ενεργειών εκτός του Συντάγματος και νομοθεσίες της Βενεζουέλας, με στόχο την πρόκληση μίας βίαιης αλλαγής καθεστώτος, που τους επιτρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών και ορυκτών πόρων που αποκλειστικά ανήκουν στο Λαό της Βενεζουέλας κι κατ' αυτόν τον τρόπο περιορίζουν την πορεία της Μπολιβαριανής Επανάστασης.