Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ο συντηρητικός Μάριο Μπενίτες κέρδισε τις εκλογές στην Παραγουάη


Ο συντηρητικός πολιτικός Μάριο Άμπντο Μπενίτες θα είναι ο νέος πρόεδρος της Παραγουάης για τα επόμενα πέντε χρόνια, αφού επιβλήθηκε με 46% των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν την προηγούμενη Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ανώτατο Δικαστήριο Εκλογικής Δικαιοσύνης (TSJE).

Με το 99,7% των ψήφων καταμετρημένες, ο πρόεδρος του TSJE, Χάιμε Μπέσταρντ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο Μπενίτες είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής. Ενώ έμεναν λιγότερα από 1000 εκλογικά τμήματα να καταμετρηθούν, ο θρίαμβος του Μπενίτες είναι μη αναστρέψιμος σύμφωνα με τον Μπέσταρντ. Το TSJE ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ξεπέρασε το 61% του εκλογικού τμήματος, με συνολικά 2.595.465 ψήφους.


Στις εκλογές της Κυριακής στην Παραγουάη βρέθηκαν αντιμέτωποι 10 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων επικρατέστεροι ήταν ο Μάριο Άμπντο Μπενίτες, του Partido Colorado (PC), που ήρθε πρώτος με περισσότερο από 46% των ψήφων, και ο Εφρέν Αλέγρε, της Alianza Ganar (AG), που κατέλαβε τη δεύτερη θέση με σχεδόν 43%. Στην τρίτη θέση ήταν ο Χουάν Μπαουτίστα Ιμπάνιες, του Πράσινου Κόμματος Παραγουάης (PVP), με περίπου 3% των ψήφων.

Οι πρόεδροι της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα και της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, καθώς και ο απερχόμενος πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες, έχουν συγχαρεί μέσω του Twitter τον Μπενίτες για την εκλογική νίκη του.