Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Αλληλεγγύη με την Κούβα και καταδίκη του αποκλεισμού στην Ελλάδα

 Πηγή:  siempreconcuba.wordpress.com

Aθήνα- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα διοργάνωσε μια εκδήλωση καταγγελίας του εγκλημαικού οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά του νησιού, με τίτλο «Η Κούβα δεν είναι μόνη και δεν θα είναι ποτέ».

Η συνάντηση συνδύασε την φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή και περιλάμβανε ένα βίντεο μήνυμα από τη Νοεμί Ραμπάσα Φερνάντες, πρώτη αντιπρόεδρο του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας με τους Λαούς (ICAP), η οποία ευχαρίστησε για την αλληλέγγυα υποστήριξη.

Η Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, Σέλμυς Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Καλτσώνης, η δημοσιογράφος Χριστίνα Μαυροπούλου και ο Αλέκος Χαλβάτζης εκ μέρους του Συλλόγου, έκαναν παρεμβάσεις παρενέβησαν επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητα του κουβανικού λαού απέναντι στην αυξανόμενη επιθετικότητα των εχθρών της Επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, καταγγέλθηκε η σκλήρυνση του αποκλεισμού, τα πρόσθετα καταναγκαστικά μέτρα που υιοθέτησαν Τραμπ και Μπάιντεν, οι ανατρεπτικές εκστρατείες, ο αντισυμβατικός πόλεμος και οι συκοφαντικές εκστρατείες κατά της Κούβας.

Οι φίλοι της Κούβας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την υποστήριξή τους στο νησί των Αντιλλών, επανέλαβαν ότι θα συνεχίσουν τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας επαναβεβαιώνοντας τη φιλία και τους δεσμούς μεταξύ του ελληνικού και του κουβανικού λαού.

(Siempre con Cuba con información de EmbaCubaGrecia)