Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Δόθηκε τιμητικά στη βιβλιοθήκη της Casa de las Américas το όνομα του Φερνάντες Ρεταμάρ

Πηγή: Prensa-latina.cu


Ο πρόεδρος της Casa de las Américas, Αμπέλ Πριέτο, έδωσε σήμερα (9 Ιούνη) στη βιβλιοθήκη του αξιοσέβαστου ιδρύματος το όνομα του Κουβανού ποιητή και δοκιμιογράφου Ρομπέρτο Φερνάντες Ρεταμάρ.

Με την ευκαιρία της επετείου 90 χρόνων από τη γέννηση του τιμημένου με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας, ο Πριέτο εκφώνησε το λόγο εγκαινίων μαζί με την κουβανή συγγραφέα Λάιντι Φερνάντες ντε Χουάν, τη μεγαλύτερη κόρη του Φερνάντες Ρεταμάρ, και τον Υπουργό Πολιτισμού, Αλπίδιο Αλόνσο.



Η τιμητική εκδήλωση προστίθεται στα πολυάριθμους φόρους τιμής που, με εικονικό τρόπο, τιμούν την κληρονομιά του ιδρυτή του περιοδικού Casa y Unión, του οποίου το δοκιμιακό έργο κέρδισε πολλές αναγνωρίσεις στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Φερνάντες ντε Χουάν παρέδωσε το μεταθανάτιο βιβλίο του αξέχαστου ποιητή και δοκιμιογράφου, Alternativas de Ariel, στην ανώτατη διεύθυνση της βιβλιοθήκης.

Ιδρυμένη το 1959, η πολιτιστική οντότητα βασίστηκε στην προσφορά του Φερνάντες Ρεταμάρ, ο οποίος ανταποκρίθηκε στις αρχές της Κουβανικής Επανάστασης και στερέωσε τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ του νησιού και της διανόησης της υπόλοιπης ηπείρου.