Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Η Βενεζουέλα απορρίπτει τις παρεμβατικές δηλώσεις των Josep Borrell και Michelle Bachelet

Πηγή: mppre.gob.ve

Η Mπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις τόσο του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Josep Borrell, όσο και της Εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet, σχετικά με την λειτουργία των θεσμών της Βενεζουέλας.

Η εμμονή που δείχνουν και οι δύο διεθνείς οργανισμοί σε σχέση με τη Βενεζουέλα, αντικατοπτρίζει μια άνευ προηγουμένου μεροληψία και μια προφανή έλλειψη διπλωματικής και επαγγελματικής αυστηρότητας. Μέσω των επεμβατικών θέσεων τους, οι οργανισμοί αυτοί επιδιώκουν να παρέμβουν στις διαδικασίες που προωθεί το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας για τη διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής ειρήνης.

Επιπλέον, οι πολιτικές απόψεις που προωθούν αποτελούν απαράδεκτες εισβολές στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, αντιπροσωπεύουν μια έκκληση για παράβαση των νόμων και της έννομης τάξης της Βενεζουέλας και τελικά μεταφράζονται σε υπόγεια στήριξη στους βίαιους πολιτικούς παράγοντες που έχουν επιχειρήσει κατά της σταθερότητας και της δημοκρατίας της Βενεζουέλας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους 2019.