Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

40 και πλέον χώρες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το κουβανικό φάρμακο για τον κοροναϊό [video]


Η ιντερφερόνη προκαλεί την προσοχή αρκετών χωρών λόγω της αποτελεσματικότητας του φαρμάκου Κινέζους ασθενείς. 

Μέχρι την Πέμπτη 26 Μαρτίου, το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (CIGB) της Κούβας είχε λάβει περισσότερα από 45 αιτήματα από διάφορες χώρες για να αποκτήσουν το “Interferón Alfa 2b Humano Recombinante” που δημιουργήθηκε από επιστήμονες του κέντρου. Λόγω της αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητάς του έναντι διαφορετικών ιών με παρόμοια χαρακτηριστικά και των δυνατοτήτων βελτίωσης της αναπνευστικής κατάστασης, το κουβανικό φάρμακο προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών χωρών προκειμένου να εξουδετερώσουν τις επιπτώσεις και την εξάπλωση του Covid-19. 


Το CIGB είναι κέντρο έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίας, αναγνωρισμένο από την Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας και από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Έχει θέσει σε εφαρμογή θεραπείες με αποτελεσματικά αποτελέσματα στη θεραπεία ιογενών ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα Β και C, ο έρπης ζωστήρας, ακόμη και το HIV / AIDS. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της ιντερφερόνης Alfa 2b HR, που δημιουργήθηκε από τους επιστήμονες της CIGB το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 και που χρησιμοποιείται σήμερα σε ασθενείς που επλήγησαν από τη νέα επιδημία κοροναϊού, έδωσε τα θετικά αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν στην Κίνα, την Κούβα και άλλα έθνη. 

Οι Κουβανοί γιατροί εργάστηκαν επί δεκαετίες με το φάρμακο που θεωρείται ένα βασικό προϊόν της κουβανικής βιοτεχνολογίας και έχουν να επιδείξουν θετικά αποτελέσματα στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών της Λατινικής Αμερικής που το έχουν χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία του ιού του δαγκείου πυρετού τύπου 2 και της επιδημίας αιμορραγικής επιπεφυκίτιδας. 

Ο Δρ. Luis Herrera, επιστημονικός σύμβουλος του προέδρου της Biocubafarma, ανέφερε σε συνέντευξή του, ότι η Interferon “παρεμβαίνει στον πολλαπλασιασμό του ιού. Είναι μια φυσική ένωση η λειτουργία της οποίας αποσκοπεί στη δημιουργία ενός μηχανισμού αναστολής στο πρώτο επίπεδο αντίδρασης του οργανισμού".

Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του αντισώματος, εκτοξεύτηκε την άφιξή του στην Κίνα πολύ πριν εμφανιστεί ο Covid-19 στον κόσμο.

Τα θετικά αποτελέσματά του οδήγησαν στην ίδρυση το 2003, της κινεζικής-κουβανικής μικτής επιχείρησης “Changchun Heber Biological Technology Co. Ltd”, η οποία κατασκευάζει σήμερα μια μεγάλη γκάμα από κουβανικά βιοτεχνολογικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων η Recombinant Human Interferon Alpha 2b.

Η Interferon κέρδισε το 2012 το Εθνικό Βραβείο Τεχνολογικής Καινοτομίας και το Εθνικό Βραβείο Υγείας το 2013 και σήμερα είναι το φάρμακο με τη μεγαλύτερη ζήτηση για την εξουδετέρωση των επιπτώσεων της νέας πανδημίας που επιτίθεται στον κόσμο.