Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Η Geraldina Colotti στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ~ Παρασκευή 17 Μαΐου

 ΔΕΒΘ
ΑΙΘΟΥΣΑ COSMOS~ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13
Παρασκευή 17 Μαΐου
16:00

Παρουσίαση της νουβέλας 
της Geraldina Colotti
"To Mυστικό" 

Ομιλητές:
Geraldina Colotti, συγγραφέας
Φοίβος Γκικόπουλος, ομότιμος καθηγητής Ιταλικής Λογοτεχνίας, ΑΠΘ
Βαγγέλης Γονατάς, δημοσιολόγος
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: EKΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αϊτής συνεδριάζει για εκλογή πρωθυπουργού

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Το μεταβατικό προεδρικό συμβούλιο της Αϊτής εγκαταστάθηκε στα τέλη Απριλίου εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης στη χώρα. 

Το μεταβατικό προεδρικό συμβούλιο της Αϊτής απηύθυνε την Κυριακή έκκληση για τον διορισμό νέου πρωθυπουργού, αφού συμφώνησε σχετικά με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων εντός του οργάνου, μετά την κριτική που δέχθηκε για τον μονομερή διορισμό του   Fritz Belizaire  στη θέση αυτή.

Η Geraldina Colotti στη Νίκαια στο"ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ " ~ Τετάρτη 15 Μαίου

 H Tζεραλντίνα Κολότι στην Ελλάδα 
και στο κοινωνικοπολιτικό καφενείον 
 "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ"
(Κολοκοτρώνη 1, Νίκαια)

ΤΕΤΑΡΤΗ
15 ΜΑΙΟΥ
19:30


Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Επιστολή από σιωνιστική ομάδα απειλεί να σκοτώσει τον Αστουριανό Javier Arjona, , ακτιβιστή της αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και την Κούβα

Πηγή: Cubainformacion

Μια σιωνιστική ομάδα απειλεί τον Javier Arjona, αστουριανό ακτιβιστή με την Παλαιστίνη: "Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, όπως λέει η Τορά".

Ο ιστορικός ακτιβιστής έλαβε στο σπίτι του μια επιστολή στα εβραϊκά υπογεγραμμένη από το ισπανικό φιλοϊσραηλινό κίνημα, στην στοχοποιείται και ο σύντροφός του.

Είναι σχεδόν αδύνατο να κινείται κανείς στα κοινωνικά κινήματα της Αστούριας και να μην γνωρίζει τον Javier Arjona (Jaraíz de la Vera, Cáceres, 1956). Αδιαμφισβήτητος για την προσωπική του αισθητική, αλλά κυρίως για την διαρκή  παρουσία του σε κάθε εκδήλωση, διαδήλωση ή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, αυτός ο συνταξιούχος ανθρακωρύχος, αγωνιστής της CCOO και του PCE από την εποχή της αντίστασης, δέχτηκε την Πέμπτη απειλή από το ισπανικό φιλοϊσραηλινό κίνημα στο σπίτι του στο Σιέρο.

Cubainformación: Κούβα, στη φυλακή για τη βιντεοσκόπηση μιας διαμαρτυρίας ; - (video / ελληνικοί υπότιτλοι)

 José Manzaneda, συντονιστής του Cubainformacion , Ελληνικοί υπότιτλοι:   La Red Solid@ria Griega  - sub.GR - YouTube

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Ο Αρεάσα διαβεβαιώνει ότι η ALBA-TCP είναι πλήρως επανενεργοποιημένη

Πηγή : Cubadebate

Ο εκτελεστικός γραμματέας της ALBA-TCP, Χόρχε Αρεάσα, διαβεβαίωσε αυτή την Κυριακή ότι το μπλοκ ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής βρίσκεται σε πλήρη αφύπνιση και επαναδραστηριοποίηση.
"Έχουμε ένα σχέδιο, τη Στρατηγική Ατζέντα 2030 - που εγκρίθηκε στην 23η Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου στο Καράκας - και μια Εμπορική Συμφωνία των Λαών, η οποία σέβεται το δυναμικό και τα προϊόντα κάθε χώρας"
, δήλωσε.

Εφτασαν τους 144 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία


Ενώ οι αρχές προβλέπουν περισσότερες καταιγίδες για τη νότια περιοχή της Βραζιλίας, η πιο πρόσφατη έκθεση της Πολιτικής Άμυνας αναφέρει ότι οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν αφήσει πίσω τους 144 νεκρούς και περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, επτά άνθρωποι προστέθηκαν στους νεκρούς και 125 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των εκτοπισμένων αυξήθηκε σε 620.000, εκ των οποίων περισσότεροι από 81.000 στεγάζονται σε αυτοσχέδια καταφύγια που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Ο στρατός της Βενεζουέλας (FANB) έφτιαξε γέφυρα πάνω από τον ποταμό Κουιγιουνί στη Γουιάνα Εσεκίμπα


Ο Στρατηγικός Επιχειρησιακός Διοικητής της FANB (Ceofanb), Nτομίνγκο Ερνάντες Λάρες, επιβεβαίωσε την Παρασκευή (10/5) την ολοκλήρωση της γέφυρας πάνω από τον ποταμό Κουιγιουνί στη Γουιάνα Εσεκίμπα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, μεγάλος αριθμός  στρατευμάτων των FANB εμφανίζεται να περνάει πάνω από τη νέα διάβαση.

"Μια ιστορική μέρα για την πατρίδα, σε τέλεια πολιτικοστρατιωτική ένωση, οι ένοπλες δυνάμεις μας και ο λαός διασχίζουν την προσωρινή γέφυρα", αναφέρεται σε ένα από τα βίντεο.

 

Κουβανικό ΥπΕξ (Μinrex): Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προστατεύουν τους τρομοκράτες

Πηγή: ​​​​​​​ cubaminrex.cu

Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορήθηκε με βαθιά ανησυχία την απόφαση δικαστή του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Περιφέρειας της Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εκδόθηκε την 1η Μαΐου 2024 και η οποία αθώωσε τον Αλεξάντερ Αλάσο Μπαρό  από τις τέσσερις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης που διέπραξε κατά της πρεσβείας της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Απριλίου 2020, για την οποία επικαλέστηκε συνθήκες παραφροσύνης  του δράστη.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Δικαστική δίωξη στο Περού κατά του προέδρου Καστίγιο

Πηγή: | Cuatro F /   Por  Geraldina Colotti

Πόσο καιρό θα αντέξει ο Μπολουάρτε πριν οι άστατοι νονοί της αποφασίσουν να αλλάξουν άλογο πριν από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου ; Η χώρα είναι γεμάτη από βάσεις των ΗΠΑ που "διαχειρίζονται" τις περουβιανές ένοπλες δυνάμεις.

Στις αρχές Απριλίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο του Περού απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του πρώην προέδρου του Περού Πέδρο Καστίγιο να αφεθεί ελεύθερος με την αιτιολογία της αδικαιολόγητης κράτησης. 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Η Κούβα τιμά την Ημέρα της Νίκης κατά του φασισμού

Πηγή: prensa-latina.cu

Αβάνα, 9 Μαΐου (Prensa Latina) Η Κούβα τίμησε σήμερα την 79η επέτειο της Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού με μια έκκληση για ειρήνη στο Μαυσωλείο του Σοβιετικού Διεθνιστή Στρατιώτη στην πρωτεύουσα.

Η 9η Μαΐου, γνωστή ως Ημέρα της Νίκης, τιμά τον θρίαμβο της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμαχικών στρατευμάτων επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (1939-1945).

Εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης σε όλη την Ελλάδα

Φέτος γιορτάζουμε την 79η επέτειο της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. 

Σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου.

Πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Αθήνα:

✔️ Στις 9 Μαΐου θα υπάρξει ένα στίγμα μνήμης, η δράση "Ακατάσβεστο Κερί Μνήμης" κοντά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα (Σίνγκρου και Φιλάρετου)

✔️ στις 10 Μαΐου στις 18-00 στο πολιτιστικό κέντρο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην ελληνική γλώσσα "Μια γιορτή που μας ενώνει".

✔️ Στις 11 Μαΐου στις 15-00 στον κινηματογράφο New Star θα γίνει προβολή της ταινίας "Τα ξημερώματα είναι ήσυχα εδώ" με τίτλους στα ελληνικά και θα ακολουθήσει μικρή συναυλία.

✔️ 12 Μαΐου στον ίδιο κινηματογράφο στις 12-00 θα ξεκινήσει η συναυλία "Μελωδίες της μνήμης".

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο Ορτέγκα αποκαλεί τους Μίλεϊ και Νομπόα "ναζιστές-φασίστες" επειδή είναι όργανα των ΗΠΑ

Πηγή: venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, χαρακτήρισε τους ομολόγους του στην Αργεντινή και το Eκουαδόρ, Χαβιέρ Μιλέι και Ντανιέλ Νομπόα, αντίστοιχα, ως "ναζιστές-φασίστες", θεωρώντας ότι ενεργούν ως όργανα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

" Τα εργαλεία που έχουν οι ιμπεριαλιστές με τους ναζιστές-φασίστες στην Αργεντινή και με τους άλλους ναζιστές-φασίστες στο Εκουαδόρ και άλλους που βρίσκονται γύρω, ο λαός θα τους στείλει το λογαριασμό, θα πληρώσουν το τίμημα", είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 23η Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ALBA-TCP, στο Καράκας.

Επίσκεψη εργασίας του Κουβανού προέδρου στη Ρωσία

Πηγή:  cubaminrex.cu

Αβάνα, 7 Μαΐου 2024 - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Mιγκέλ Ντίας - Κανέλ Μπερμούδες  , θα ολοκληρώσει ένα εντατικό πρόγραμμα εργασίας στη Μόσχα από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, το οποίο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους ηγέτες της χώρας αυτής.

Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με την πραγματοποίηση, στις 8 Μαΐου στη Μόσχα, του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί την συνάντηση ανωτάτου επιπέδου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ), ενός σημαντικού περιφερειακού μπλοκ οικονομικής ολοκλήρωσης, το οποίο γιορτάζει φέτος τη 10η επέτειό του.  

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η κυβέρνηση Mιλέι κλείνει το ψηφιακό σήμα του TeleSUR στην Αργεντινή

Πηγή:  venezuela-news.com

Mε μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις, η κυβέρνηση της Αργεντινής,του Χαβιέρ Μιλέι  , αποφάσισε να αφαιρέσει από την 1η Ιουλίου 2024. το κανάλι TeleSUR από την πλατφόρμα της Ανοικτής Ψηφιακής Τηλεόρασης (TDA).  

Το μέτρο κοινοποιήθηκε με επιστολή-έγγραφο που απέστειλε ο Ντιέγκο Τσάχερ, ο ελεγκτής της δημόσιας τηλεόρασης. Το ανακοινωθέν αναφέρεται στην εξουσία που προβλέπεται στο άρθρο 2.2 της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη στις 20 Νοεμβρίου 2020.

Πρωτομαγιά στο Forty Love Padel ~ Τρίτη 7 Μαΐου 2024 από τις 12 το πρωί

Στο Forty Love Padel, την Πρωτομαγιά απεργούμε με τον δικό μας τρόπο

Για εμάς η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και αλληλεγγύης και θα την γιορτάσουμε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 από τις 12 το πρωί, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Forty Love Padel στο Κορωπί.

Στην εκδήλωση αυτή θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, εκτός από τους αθλητές μας, σπουδαίοι καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί - Αλληλεγγύη με την Κούβα και άλλες φίλιες συλλογικότητες.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η Κολομβία θα περιθάλψει τραυματισμένα παιδιά από την Παλαιστίνη

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)  

Μπογκοτά, 4 Μαΐου (Prensa Latina) Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να θέσει σε λειτουργία μια υπηρεσία για την περίθαλψη παλαιστίνιων παιδιών που τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε σχόλιο που δημοσίευσε στο κοινωνικό του δίκτυο Χ, ο πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου, ζητώντας παράλληλα την πλήρη απελευθέρωση των ομήρων και την οριστική αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα.

Η διεθνής κοινότητα συγχαίρει τον εκλεγμένο πρόεδρο του Παναμά Μουλίνο

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί συνεχάρησαν το βράδυ της Κυριακής τον Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, ο οποίος ανακηρύχθηκε   εκλεγμένος πρόεδρος του Παναμά μετά τη νίκη του στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Μουλίνο, ο οποίος προτάθηκε από το κόμμα Realizando Metas (RM) για να αντικαταστήσει τον πρώην πρόεδρο Ρικάρντο Μαρτινέλι, ανακηρύχθηκε από το Εκλογοδικείο (TE) ως ο  νικητής των εκλογών, καθώς έλαβε το 34,2% των ψήφων με καταμετρημένο πάνω από το 90% των πινάκων. Στον Παναμά δεν διεξάγεται   δεύτερος γύρος .

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί για την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ προβλέππντας ότι "Το δολάριο θα είναι άχρηστο"

Πηγή:    venezuela-news.com

Ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ προέβλεψε το τέλος της αμερικανικής οικονομίας εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεν πληρώσει το εθνικό της χρέος, κάτι που πιστεύει ότι θα οδηγήσει στην κατάρρευση του δολαρίου.

Ο Μασκ απηύθυνε την προειδοποίηση σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο "X", την πλατφόρμα ιδιοκτησίας του. 
"Πρέπει να κάνουμε κάτι για το εθνικό μας χρέος, αλλιώς το δολάριο θα χάσει την αξία του", έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε μια ανάρτηση του επιχειρηματία Mάριο Νάουφαλ, ο οποίος δημοσίευσε μια ιστορία σχετικά με την πιθανότητα έναρξης μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης.

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Υποστήριξη του αιτήματος για την απελευθέρωση του γιου ιθαγενή ηγέτη

Πηγή:  Diario Co Latino / Gloria Silvia Orellana

 Η Εθνική Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργατικής Τάξης, μέλος της οποίας είναι το Ιθαγενικό Κίνημα για την Αρθρωση των Αγώνων των Προγονικών Λαών του Ελ Σαλβαδόρ (MILPA), απαίτησε την απελευθέρωση του γιου του ηγέτη των ιθαγενών Σιλβέριο Μοράλες, γνωστού ως "Tata Silverio".

"Βρισκόμαστε εδώ μαζί με διάφορες αυτόχθονες συλλογικότητες, τη συλλογικότητα Herbert Anaya Sanabria, για να συντροφεύσουμε αυτόν τον ιστορικό αυτόχθονα ηγέτη Tata Silverio, επίσης ιδρυτικό μέλος της οργάνωσής μας MILPA, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την οριστική απελευθέρωση του γιου του Levi Morales", δήλωσε ο  Έρικ Σελάγια, γενικός γραμματέας της UNT.

Tο Μεξικό και η Ελβετία ενώνονται στις πανεπιστημιακές διαδηλώσεις υποστήριξης της Γάζας ~ (+video)

Πηγή:  - Resumen Latinoamericano

Οι φοιτητές του UNAM (Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού) κάλεσαν τη μεξικανική κυβέρνηση να αναστείλει τις σχέσεις της με το "Ισραήλ".

Το κύμα των φοιτητικών διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αυξάνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Κούβα και Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνούν σε κοινές δράσεις έναντι της εξωεδαφικής εφαρμογής του αποκλεισμού των ΗΠΑ

Πηγή: cubaminrex.cu
 
Ο τέταρτος γύρος του διαλόγου μεταξύ της Κούβας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πολιτικού Διαλόγου και Συνεργασίας μεταξύ της Κούβας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Ο Ροντόλφο Μπενίτες Βέρσον, Γενικός Διευθυντής Πολυμερών Υποθέσεων και Διεθνούς Δικαίου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας, και ο Πελάγιο Κάστρο Ζουζουάρεκιi, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής για την Αμερική της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, προήδρευσαν των αντίστοιχων αντιπροσωπειών.

Η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU) της Κούβας καταδικάζει τη βία στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ

Πηγή:  - Resumen Latinoamericano
Μέσω επίσημης διακήρυξης που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU) της Κούβας καταδίκασε την Τετάρτη την καταστολή που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον διαδηλωτών υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σε πανεπιστημιουπόλεις ακαδημαϊκών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 ΕΠΊΣΗΜΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η
Federación Estudiantil Universitaria (FEU) σφυρηλατήθηκε στη βάση του αγώνα. Πριν από το 1959, η καταστολή των φοιτητών ήταν το όπλο της επιλογής των κυβερνήσεων-μαριονέτες στην Κούβα που ήταν υποταγμένες στις ΗΠΑ.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Έναρξη ισχύος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών Εκουαδόρ - Κίνας

Πηγή: Sputnik Mundo

Η συμφωνία (Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών / ΣΕΣ) , η οποία είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάιο από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο, τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Η ΣΕΣ είχε περιγραφεί ως "πύλη προς πρωτοφανείς εμπορικές ευκαιρίες" για το νοτιοαμερικανικό κράτος από την κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα, ο οποίος είχε επικυρώσει τη συμφωνία στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την έγκρισή της από την Εθνοσυνέλευση.

Η αστυνομία καταστέλει αντισιωνιστικές διαδηλώσεις σε πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)  

Η ειδικές μονάδες καταστολής της αστυνομία έκαναν χρήση βίας για να διαλύσουν μια κατασκήνωση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στο Πανεπιστημίο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) , η οποία διαρκεί εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα.

Αστυνομικοί στην Καλιφόρνια, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό που είχε εγκατασταθεί εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα στην πανεπιστημιούπολη του UCLA, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δεκάδες νέοι.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Η Κολομβία διακόπτει τις σχέσεις με το Ισραήλ για τη "γενοκτονία" στη Γάζα

Πηγή: latamnews.lat

Η Μπογκοτά διακόπτει στις 2 Μαΐου τις σχέσεις της με το Ισραήλ "επειδή έχει έναν γενοκτόνο πρόεδρο", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο. Μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Πέτρο έχει επικρίνει σταθερά τις δραστηριότητες του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα.

"Εδώ μπροστά σας, η κυβέρνηση της αλλαγής, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει ότι αύριο [2 Μαΐου] οι σχέσεις με το Ισραήλ θα διακοπούν (...) Επειδή έχουμε μια κυβέρνηση, επειδή έχουμε έναν γενοκτόνο πρόεδρο", δήλωσε ο Γκουστάβο Πέτρο, μιλώντας στη λαϊκή κινητοποίηση με αφορμή την 1η Μαΐου στην πλατεία Μπολίβαρ της Μπογκοτά.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Εργαζομένων στην Αβάνα και σε όλη την Κούβα ~ (fotos /video)

Πηγή: Cubadebate

Χιλιάδες Κουβανοί συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην "Αντιιμπεριαλιστική Εξέδρα" στην Αβάνα για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, τη Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων. 

Ανάλογες πολυπληθείς συγκεντρώσεις και παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες της χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο, ηγέτης της Επανάστασης, και ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρρέρο Κρουζ, ο Κομαντάντε της Επανάστασης Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, ο Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του PCC Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, ο Υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρρίγια, ο Γενικός Γραμματέας του CTC Ούλισες Γκιλάρτε και άλλες αρχές.

Αντιιμπεριαλιστική συνάντηση αλληλεγγύης με την Κούβα στην Αβάνα

Πηγή: Cubainformacion

Αβάνα, 30 Απριλίου (Prensa Latina) Η Διεθνής Aντιιμπεριαλιστική  Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα  θα πραγματοποιηθεί από 30 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου στην πρωτεύουσα του νησιού και στη δυτική επαρχία Αρτεμίσα, δήλωσε επίσημη πηγή. 

Σύμφωνα με τον Ισμαέλ Ντρουγιέτ, μέλος της εθνικής γραμματείας του Κεντρικού Συνδικάτου της Κούβας  (CTC), περισσότεροι από χίλιοι αντιπρόσωποι και προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της παγκόσμιας αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και την επανάστασή του.