Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο λαός της Βενεζουέλας θα νικήσει τον φασισμό

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), Ντιοσντάδο Καμπέγιο Ροντόν, τόνισε ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα νικήσει τον φασισμό που προωθεί η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία.

«Είμαστε άνδρες και γυναίκες και είμαστε στρατιώτες της Παλαιστίνης, είμαστε στρατιώτες της ειρήνης»
, είπε κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/9)  για τον εορτασμό των δύο μηνών από τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου.

Δεν προσκλήθηκε στην ορκωμοσία της νέας προέδρου του Μεξικού ο βασιλιάς της Ισπανίας

Πηγή: prensa-latina.cu

Η εκλεγμένη πρόεδρος, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, ενημέρωσε ότι δεν προσκάλεσε τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ΄ στην ορκωμοσία της, επειδή δεν απάντησε άμεσα, «όπως θα αντιστοιχούσε στην καλύτερη διπλωματική πρακτική των διμερών σχέσεων», στην επιστολή που του απέστειλε προσωπικά ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ην 1η Μαρτίου 2019. 

Στην εν λόγω επιστολή ο AMLO ζητούσε από τον βασιλιά της Ισπανίας να ζητήσει συγγνώμη για τις αδικίες που διαπράχθηκαν εις βάρος των ιθαγενών πληθυσμών. Η Σεϊνμπάουμ προσκάλεσε μόνο τον πρόεδρο Πέδρο Σάντσες Καστεχόν.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Περισσότεροι από 3.000 Βενεζουελάνοι εργαζόμενοι της CVG στο Παγκόσμιο Συνέδριο κατά του Φασισμού

 Πηγή: venezuela-news.com

Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι της Corporación Venezolana de Guayana (CVG) και της Minerven έκλεισαν με επιτυχία το Παγκόσμιο Συνέδριο κατά του φασισμού, του νεοφασισμού και του κυβερνοφασισμού, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα Σιδηρουργίας Siderúrgica del Orinoco Alfredo Maneiro (Sidor).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Adriana Hidalgo, εργαζόμενη στην CVG, επεσήμανε την σταδιακή ανάκαμψη των βιομηχανιών χάρη στην Εθνική Κυβέρνηση μέσω της Ομάδας Παρέμβασης.


Μόνο στη Κολομβία το Pegasus παρακολουθούσε 2.600 τηλέφωνα

Πηγή:  venezuela-news.com

Σε αποκλειστική συνέντευξη  στο   Venezuela News (VN), ο διευθυντής του περιοδικού Raya και του ερευνητικού σήματος του RTVC, Έντισον Μπολιάνος, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus χρησιμοποιήθηκε στην Κολομβία για την παρακολούθηση μεγάλου  αριθμού τηλεφωνικών γραμμών. 

Ο ερευνητής δήλωσε ότι 2.600  τηλεφωνικά συστήματα απειλούνται με μόλυνση από τον τεχνολογικό ιό, προσθέτοντας ότι αυτός «αφήνει ίχνη» ανεξάρτητα από τη στιγμή που εισήχθη.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα

Πηγή:  venezuela-news.com

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε το θάνατο του Χασάν Νασράλα, του κορυφαίου ηγέτη του κινήματος.

Σε ανακοίνωσή της, η ηγεσία της λιβανέζικης αντίστασης επιβεβαίωσε ότι 
«με τη χάρη του Κυρίου, ο Κύριος της αντίστασης, ο δίκαιος υπηρέτης, αναχώρησε  και θα βρεθεί πλησίον του Κυρίου του, ως μεγάλος μάρτυρας, ηρωικός ηγέτης, θαρραλέος, τολμηρός, σοφός, διορατικός και πιστός, εντασσόμενος στο καραβάνι των αιώνιων φωτεινών μαρτύρων της Καρμπάλα, στο θείο μονοπάτι της πίστης, ακολουθώντας τα βήματα των προφητών και των μαρτύρων   ιμάμηδων»,
  όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης Almayadeen.

Επικρίσεις προκαλει στην Αργεντινή η συμφωνία της κυβέρνησης με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις Μαλβίνες

Πηγή:  pagina12.com.ar

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής υπέγραψε μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τα νησιά Μαλβίνες. Η συμφωνία υπεγράφη   (24/9),  στη Νέα Υόρκη και γρήγορα δέχτηκε σειρά επικρίσεων ότι είναι οπισθοδρομική, ότι συνήφθη σε μια «μυστική» διαπραγμάτευση και, κυρίως, ότι θέτει για άλλη μια φορά σε κρίση την διεκδίκηση της κυριαρχίας της χώρας στη στρατηγική επικράτεια του Νότιου Ατλαντικού.

Η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε από την υπουργό Εξωτερικών, Ντιάνα Μοντίνο,   και τον ομόλογό της του Ηνωμένου Βασιλείου, Νταβίντ Λάμυ και πρόκειται για μια κοινή διακήρυξη  που θεσπίζει ανθρωπιστικά μέτρα που συνδέονται με τις αξιώσεις των οικογενειών των θυμάτων του πολέμου του 1982 και μια σειρά προνομίων για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η «διατήρηση της αλιείας» και η «επανέναρξη της εβδομαδιαίας πτήσης από το Σάο Πάολο προς τα νησιά, η οποία  να πραγματοποιεί μηνιαία σύνδεση και με την Κόρδοβα».

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο πρόεδρος του Βιετνάμ σε επίσημη επίσκεψη στην Κούβα

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος του Βιετνάμ, Το Λαμ, πραγματοποιεί σειρά δραστηριοτήτων στην πρωτεύουσα της Κούβας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο έθνος αυτό της Καραϊβικής.

Ο Βιετναμέζος ηγέτης έφτασε στις 25/9 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της πρωτεύουσας, όπου τον υποδέχθηκε ο Γραμματέας Οργανωτικού της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), Ρομπέρτο Μοράλες.

Το PSUV θα γιορτάσει τους δύο μήνες «λαϊκής νίκης» στους δρόμους της Βενεζουέλας

Πηγή:  globovision.com

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), Ντιοσντάδο Καμπέγιο, επιβεβαίωσε ότι στις 28 Σεπτεμβρίου το κόκκινο λάβαρο θα βγει στους δρόμους για να γιορτάσει τους δύο μήνες της «λαϊκής νίκης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο».

Kατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του κόμματος, ο Καμπέγιο εξήγησε ότι η κινητοποίηση θα είναι πανεθνική. 

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η δολοφονία του προέδρου της Αϊτής πραγματοποιήθηκε με το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus


Ο Έντισον Μπολάνιος, ο οποίος είναι διευθυντής του περιοδικού Raya και του ερευνητικού τμήματος του RTVC, δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με τη χρήση του λογισμικού Pegasus δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση εμπιστευτικών πληροφοριών και στη συνέχεια για την πραγματοποίηση της δολοφονίας του προέδρου της Αϊτή το 2021. 

Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η δολοφονία του τότε προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ διαπράχθηκε από Κολομβιανούς μισθοφόρους- μάλιστα, το 2023, ο συνταξιούχος λοχαγός του στρατού Νέας Γρανάδας, Χερμάν Ριβέρα, δήλωσε ένοχος για την προαναφερθείσα πράξη.

Το Ιράν θα εγκαταστήσει εργοστάσιο οπτικών ινών στη Bενεζουέλα

Πηγή: Correo del Orinoco

Μέσω της υπογραφής επιστολής εμπορικών προθέσεων  με την εταιρεία Novin Data Centre Development Company (MDC) της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση ενός εργοστασίου οπτικών ινών στην πολιτεία La Guaira, Βενεζουέλα.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της εν λόγω πολιτείας,Χοσέ Αλεχάντρο Τεράν, μετά την εκτέλεση της επίσημης πράξης στο πλαίσιο των συμφωνιών που περιλαμβάνονται στην Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) που πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο. 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ έπληξε το αρχηγείο της Mοσάντ με βαλλιστικό πύραυλο Qader1

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Το κίνημα αντίστασης του Λιβάνου εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αυτή την Τετάρτη εναντίον κεντρικού γραφείου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τελ Αβίβ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή λόγω της γενοκτονικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, το αρχηγείο της Μοσάντ, που δέχτηκε επίθεση από τον βαλλιστικό πύραυλο Qader-1, είναι υπεύθυνο για επιθέσεις και δολοφονίες ηγετών του λιβανικού κινήματος. 

Η Κολομβία προειδοποιεί Βενεζουέλα και Μεξικό για το ισραηλινό λογισμικό «Pegasus»

Πηγή: Correo del Orinoco

Ο γερουσιαστής Αντόνιο Κορέα, πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων πληροφοριών και αντικατασκοπείας του Κογκρέσου, ανέφερε ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό  Pegasus  που αγοράστηκε για 11 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε στο Ισραήλ, αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση προοδευτικών κυβερνήσεων όπως η Βενεζουέλα και το Μεξικό.

«Το 
Pegasus  επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τις προοδευτικές κυβερνήσεις υποκλέπτοντας τις επικοινωνίες των κυβερνήσεων του Γκουστάβο Πέτρο και του Νικολάς Μαδούρο», δήλωσε.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βενεζουέλα συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Σρι Λάνκα

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Ο Nτισαναγιάκε κέρδισε 5.740.179 ψήφους, κερδίζοντας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης  Σατζίθ Πρεμαντάσα  ο οποίος έλαβε 4.530.902 ψήφους, καθώς και τον εν ενεργεία Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε  , σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή της Σρι Λάνκα. 

Οι εκλογές ήταν κρίσιμες για τη χώρα, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Χιλ , συνεχάρη τον Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε για την εκλογή του στην προεδρία της Σρι Λάνκα σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ντίας-Κανέλ συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Σρι Λάνκα

Πηγή:  Órgano oficial del PCC

Ο  Ντισαναγιάκε, 55 ετών, εξελέγη πρόεδρος της Σρι Λάνκα μετά από δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Mιγκέλ Ντιας- Κανέλ Μπερμούδες , έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο X τα συγχαρητήριά του στον εκλεγμένο Πρόεδρο της Σρι Λάνκα, Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε.

«Συγχαίρουμε τον Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε για την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα και επικυρώνουμε τη βούλησή μας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»
, έγραψε.


Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βόρεια Κορέα πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών ~ (+video)

Πηγή: 360 Noticias

Η Βόρεια Κορέα στέφθηκε πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Sub--20 2024, αφού νίκησε με την ελάχιστη διαφορά την Ιαπωνία με γκολ της Choe Il Son και μπροστά σε 32.908 θεατές στο στάδιο El Campín της Κολομβίας, πήρε τον τρίτο τίτλο στην ιστορία της. Η Βόρεια Κορέα απέκλεισε προηγουμένως τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ.

Κάνει πίσω ο Ελον Μασκ και ορίζει νόμιμο εκπρόσωπο του X στη Βραζιλία


Πηγή:  venezuela-news.com

Μετά από αρκετές εβδομάδες αποκλεισμού και πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα νέο κεφάλαιο της νομικής μάχης μεταξύ του κοινωνικού δικτύου X και της δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, ο Έλον Μασκ φαίνεται να υποχώρησε, αφού διόρισε τη δικηγόρο Ρακέλ ντε Ολιβέιρα ως νομική εκπρόσωπο της εταιρείας στο κράτος του Αμαζονίου, εκπληρώνοντας έτσι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επαναλειτουργήσει το κοινωνικό δίκτυο στη χώρα.

Η απόφαση του μεγιστάνα και διευθύνοντος συμβούλου της X Elon Musk να διορίσει νομικό εκπρόσωπο έρχεται μετά την επιβολή τελεσίγραφου από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Alexandre de Moraes στην εταιρεία, απειλώντας με ακόμη υψηλότερα πρόστιμα αν δεν συμμορφωθεί με τους νομικούς κανονισμούς.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Cubainformación: Η εκλογική νοθεία έγινε στη Γαλλία - (video 66 / ελληνικοί υπότιτλοι )

Πηγή: Cubainformacion
José Manzaneda, συντονιστής του Cubainformación, Ελληνικοί υπότιτλοι: La Red Solid@ria Griega  -  Η δικτατορία των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης έχει χαράξει στην κοινή γνώμη, χωρίς κανένα στοιχείο, το μήνυμα της υποτιθέμενης εκλογικής νοθείας στη Βενεζουέλα. Δεν υπάρχει κανένα παραθυράκι για όποιον τολμήσει να πει το αντίθετο (1) (2) (3).

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

O ΠΣΧΜ στην 17η Αντιρατσιστική Γιορτή | 21-22 Σεπτέμβρη | Αθλητικό Κέντρο Ρουφ

ΕΙΣΟΔΟΣ: Πειραιώς 162
Μετρό / Γραμμή 3 Στάση Κεραμεικός / 800 μέτρα απόσταση

ΗΣΑΠ ( Ηλεκτρικός ) και Στάση Πετράλωνα (ΗΣΑΠ) / 800 μέτρα απόσταση

Λεωφορεία ( 049 / 815 / 914 ) Στάση Κολυμβητήριο.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

H εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού απορρίπτει την πρόσκληση του Ζελένσκι να επισκεφθεί την Ουκρανία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, απέρριψε την Τρίτη πρόσκληση του ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να επισκεφθεί την Ουκρανία και να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Η Κλαούντια Σεϊνμπάουμ  διαβεβαίωσε τον Βολοντιμίρ Ζελένσκυ  ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή «να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή


Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος θα είναι και φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το 50ο και επετειακό Φεστιβάλ!  

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ~ Διεθνούπολη.   20:00

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα: 
“Αλληλεγγύη στο νησί της Επανάστασης” 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

O πρώην δεξιός υποψήφιος υπέγραψε επιστολή ότι αποδέχεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου που επικύρωσε τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο

Πηγή:   teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Xόρχε Ροντρίγκες, επέδειξε την Τετάρτη την πρωτότυπη επιστολή που απέστειλε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια στις αρχές της Βενεζουέλας, με την οποία αναγνώριζε την απόφαση του εκλογικού τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου (TSJ), την εκλογική νίκη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τους πέντε φορείς εξουσίας του κράτους της Βενεζουέλας.

Ανέφερε δε, μεταξύ άλλων, ότι πολιτικοί από διαφόρων εθνοκοτήτων και ηγεμονικά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν εκδοχές γεμάτες ψέματα σχετικά με τις συνθήκες αναχώρησης του Γκονζάλες Ουρούτια Urrutia για την Ισπανία.

Aυξάνονται oι πληρωμές σε εθνικά νομίσματα μεταξύ της Ρωσίας και των εταίρων της


Το ποσοστό των αμοιβαίων διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα στο εμπόριο της Ρωσίας με τους εταίρους της είναι περίπου 90%, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι, επικεφαλής του Τμήματος Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διπλωμάτης, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το περιοδικό
Vida International, σημείωσε ότι η Ρωσία όχι μόνο έχει επιδείξει διαρθρωτική σταθερότητα και ευελιξία, αλλά έχει επίσης αρχίσει να αναπτύσσει ενεργά νέους εναλλακτικούς μηχανισμούς διεθνούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Η αποδοκιμασία της προέδρου του Περού ξεπερνά το 90%

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Το 87% των Περουβιανών πιστεύει ότι η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε θα έπρεπε να έχει κάνει κάποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. 

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Datum διαπίστωσε την Κυριακή ότι ο δείκτης αποδοκιμασίας της διακυβέρνησης της Περουβιανής προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε είναι περίπου 91%, ενώ η επιδοκιμασία φτάνει μετά βίας το 6% του δείγματος που συμμετείχε στην έρευνα.  
Ομοίως, το 87% των Περουβιανών πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το 55% πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε αλλάξει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Γκουστάβο Αντριανσέν, μαζί με το 32% που πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαν αλλάξει ορισμένοι υπουργοί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΡΧΕ ΓΚΛΑΣ

 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο λέει ότι ο Εντμούντο Γκονζάλες κατέφυγε στην Ισπανία για να γλυτώσει από τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Πηγή: venezuela-news.com

Ο υπουργός Εσωτερικών  Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Ντιοσντάδο Καμπέγιο, διαβεβαίωσε ότι ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Εντμούντο Γκονζάλες, κατέφυγε στην Ισπανία για να γλυτώσει από τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο  και τον φασισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του
Con el Mazo Dando, ο Καμπέγιο υποστήριξε ότι ο Eντμούντο  ήθελε να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον φασισμό της Βενεζουέλας. Για το λόγο αυτό, κάλεσε την ηγεσία της αντιπολίτευσης να σταματήσει να εξαπατά τα μέλη   της και να αναγνωρίσει τον πραγματικό λόγο της φυγής του πρώην υποψηφίου.

REDH GR: Έκκληση κατά της επιβολής νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Βενεζουέλα

Πηγή: REDH GR

Των ευρωπαϊκών τμημάτων του Δικτύου Διανοουμένων και Καλλιτεχνών στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας

Kαλούμε τους λαούς της Ευρώπης και τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και αριστερούς ευρωβουλευτές να μην αποδεχθούν ένα νέο κύμα παράνομων κυρώσεων κατά του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κεντρική Αμερική γιορτάσε την 203η επέτειο της ανεξαρτησίας της

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Από το 1821, οι κάτοικοι των πέντε περιοχών θεωρούν την 15η Σεπτεμβρίου ως ιστορική ημερομηνία. Η επέτειος αυτή αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης των πέντε χωρών για περιφερειακή ολοκλήρωση και ανάπτυξη.

Με εκδηλώσεις, παρελάσεις και συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και χορών που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής της Κεντρικής Αμερικής, οι λαοί της Γουατεμάλας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Ονδούρας, της Νικαράγουας και της Κόστα Ρίκα γιόρτασαν  αυτή την Κυριακή την 203η επέτειο του. 

Ο Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε ότι η DEA τον ειδοποίησε για σχέδιο δολοφονίας του με φορτηγό φορτωμένο με δυναμίτη


Πηγή: venezuela-news.com

Ο Γκουστάβο Πέτρο διαβεβαίωσε ότι η βορειοαμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA)  τον ειδοποίησε, μέσω του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Μπογκοτά, για σχέδιο δολοφονίας του με επίθεση με φορτηγό φορτωμένο με δυναμίτη.

«Η πληροφορία ήρθε από εκεί, μέσω της DEA μέσω του πρέσβη»
, προειδοποίησε ο Πετρο, ο οποίος επέμεινε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που “βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη”. Αυτό είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση για τις Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις, την Ειρήνη και την Ενότητα, στην οποία εξήγησε επίσης τρεις άλλες εκδοχές ενός πιθανού σχεδίου δολοφονίας του.