Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Επιστολή από σιωνιστική ομάδα απειλεί να σκοτώσει τον Αστουριανό Javier Arjona, , ακτιβιστή της αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και την Κούβα

Πηγή: Cubainformacion

Μια σιωνιστική ομάδα απειλεί τον Javier Arjona, αστουριανό ακτιβιστή με την Παλαιστίνη: "Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, όπως λέει η Τορά".

Ο ιστορικός ακτιβιστής έλαβε στο σπίτι του μια επιστολή στα εβραϊκά υπογεγραμμένη από το ισπανικό φιλοϊσραηλινό κίνημα, στην στοχοποιείται και ο σύντροφός του.

Είναι σχεδόν αδύνατο να κινείται κανείς στα κοινωνικά κινήματα της Αστούριας και να μην γνωρίζει τον Javier Arjona (Jaraíz de la Vera, Cáceres, 1956). Αδιαμφισβήτητος για την προσωπική του αισθητική, αλλά κυρίως για την διαρκή  παρουσία του σε κάθε εκδήλωση, διαδήλωση ή πρωτοβουλία αλληλεγγύης, αυτός ο συνταξιούχος ανθρακωρύχος, αγωνιστής της CCOO και του PCE από την εποχή της αντίστασης, δέχτηκε την Πέμπτη απειλή από το ισπανικό φιλοϊσραηλινό κίνημα στο σπίτι του στο Σιέρο.

"Χθες λάβαμε ένα γράμμα στα εβραϊκά στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μας. Μεταφρασμένο από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, σημαίνει μια άμεση απειλή "εναντίον σας, εναντίον της περιουσίας σας και της οικογένειάς σας, οφθαλμός αντί οφθαλμού, όπως λέει η Τορά". Περιέχει ενδείξεις για το πού μένω, πού βρίσκεται το αυτοκίνητό μου, ποια είναι η σύντροφός μου..." εξηγεί η Arjona, συνιδρυτής και ακτιβιστής της διεθνιστικής οργάνωσης Soldepaz-Pachakuti και ένα από τα γνωστά πρόσωπα της πλατφόρμας Asturies con Palestina, που αποτελείται από διάφορους φορείς, συνδικάτα και κόμματα από την αρχή του βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

"Κύριε Arjona. Είναι εμφανές το μίσος και η περιφρόνηση που δείχνετε προς τον ισραηλινό λαό. Σας προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσετε έτσι, θα αναγκαστούμε να στραφούμε εναντίον της περιουσίας σας και της οικογένειάς σας, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, όπως λέει η Τορά, και εναντίον σε  εσας προσωπικά επίσης, αν συνεχίσετε να μποϊκοτάρετε τον ισραηλινό λαό. Ξέρουμε ποια είναι η σύντροφός σου, η Ana και το αυτοκίνητο με το οποίο ταξιδεύεις, αυτό με το κόκκινο αστέρι,  ξέρουμε ακριβώς που μένεις  στην  οδός La Ferlera και πρέπει να ξέρεις ότι ακολουθούμε τα ίχνη σου και ότι γνωρίζουμε τις κινήσεις σου, μην ξεχνάς, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδδόντα αντί οδόντα. Λάβετε τους θερμότερους χαιρετισμούς" αναφέρεται στην επιστολή, η οποία μεταφράστηκε από τα εβραϊκά στα ισπανικά από έναν Εβραίο ακτιβιστή του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

 



Το ισπανικό φιλοϊσραηλινό κίνημα είναι ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ακρωνύμιο πίσω από το οποίο θα μπορούσαν να κρύβονται ισπανικά εξτρεμιστικά στοιχεία με δεσμούς με το Ισραήλ, λέει η πλατφόρμα Asturies con Palestina, η οποία αυτή την Παρασκευή υποστήριξε τον Javier Arjona σε συνέντευξη Τύπου στο Xixón, στην οποία συμμετείχε επίσης η σύντροφός του, Ana Calleja, επίσης μέλος του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Noelia Ordieres, της IU-Convocatoria por Xixón, και Olaya Suárez, των Podemos.

 "Απαιτούμε από τις αρμόδιες ισπανικές αρχές, από τον κυβερνητικό αντιπρόσωπο της Αστούριας μέχρι το Εθνικό Δικαστήριο και το Υπουργείο Εξωτερικών, την πληρέστερη διερεύνηση αυτού του είδους των γεγονότων, των δραστών και των ηγετών τους, ώστε να προχωρήσουν στην εξάλειψή τους και την κατάλληλη ποινική τιμωρία" δήλωσε ο José Antonio Alonso, από την Asturies con Palestina. 

"Για εμάς, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών με τη συμμετοχή ξένης δύναμης", δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος απαίτησε να μην αντιμετωπίζεται το θέμα ελαφρά τη καρδία και η έρευνα να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους.


 Συνέντευξη Τύπου

Η διεθνής στράτευση του Arjona τον οδήγησε τη δεκαετία του 1980 να αφιερωθεί στην επανάσταση της Νικαράγουας σε σημείο να ζήσει για αρκετά χρόνια στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, όπου εργάστηκε ως δάσκαλος εν μέσω του πολέμου των Contras και των ΗΠΑ κατά της κυβέρνησης των Σαντινίστας. Από αυτή την εμπειρία ανέπτυξε μια ισχυρή σχέση με την αμερικανική ήπειρο και τα κοινωνικά της κινήματα, η οποία τον οδήγησε τα τελευταία χρόνια να εργαστεί με ανθρώπους που απειλούνται από τoυς παραστρατιωτικούς στην Κολομβία. Γνωρίζοντας καλά τις τεχνικές παρενόχλησης που χρησιμοποιούν αυτές οι ένοπλες ομάδες, ο Arjona υπενθυμίζει ότι "το Ισραήλ έχει μακρά ιστορία στην εκπαίδευση των κολομβιανών παραστρατιωτικών" και ότι η επιστολή αυτή θυμίζει τις τεχνικές τους για τη στοχοποίηση κοινωνικών ακτιβιστών. Ο βετεράνος ακτιβιστής σχολιάζει σε κάθε περίπτωση ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει τη δραστηριότητά του: "σε αυτή την ηλικία, η παλιά φρουρά δεν εκφοβίζεται".  Ο Arjona   ενημέρωσε ήδη για αυτήν την επιστολή την αστυνομία.

 

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram