Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Η Ευρώπη και η εμμονή της με τον πόλεμο

Πηγή: | Cuatro F ,  Por Alfredo Carquez Saavedra

Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι κακή συνήθεια έχουν οι Ευρωπαίοι να θέλουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον κατά καιρούς. Και αν είναι αρκετά κακό ότι αυτό συμβαίνει στη Γηραιά Ήπειρο, χειρότερη είναι η μανία να παρασύρουν άλλους λαούς στην άβυσσο, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά ή πόσο κοντά βρίσκονται στο κέντρο της σύγκρουσης.

Μαζικές δολοφονίες έχουν διαπραχθεί στην Ευρώπη για μια σειρά από λόγους. Για την απομάκρυνση ή την εγκαθίδρυση βασιλιάδων, βασιλισσών, πριγκίπων, κόμηδων, δουκών, επισκόπων, καρδιναλίων και παπών. Για την εγκαθίδρυση ή την καταστροφή αυτοκρατοριών ή κυβερνητικών καθεστώτων.

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ο Έβο Μοράλες στην Παγκόσμια Συνάθροιση στο Καράκας – «Θέλουμε περισσότερες χώρες, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα»

Πηγή: The Press Project
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

Πριν δοθεί ο λόγος στους άλλους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, ο Μαδούρο ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της συνάθροισης και διαβεβαίωσε πως η Βενεζουέλα θα παραμείνει ελεύθερη από τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, τον σιωνισμό και την ολιγαρχία.  

Η διεθνής συνάντηση, η οποία συγκέντρωσε στο Καράκας περίπου 300 αντιπροσώπους από κινήματα 60 χωρών από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, διοργανώθηκε από την Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της δικής μας Αμερικής–Συνθήκη για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP) και το Ινστιτούτο «Simon Bolivar» για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Λαών (ISB).

ΚΟΣΜΟΕΙΔΗΣΕΙΣ στην ΕΡΤ Open ~ 25/4/2024

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Μαδούρο: «Ο σιωνισμός πίσω από τη διεθνή ακροδεξιά»

Πηγή: The Press Project 
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

 Η δεύτερη ημέρα της Παγκόσμιας Συνάθροισης για μια Εναλλακτική Κοινωνική Ατζέντα ολοκληρώθηκε με ένα τραπέζι υπό τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με τη συμμετοχή του πρώην προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, του πρώην προέδρου της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια, του ιδρυτή του Κινήματος Αγροτών Χωρίς Γη (MST) Ζοάο Πέδρο Στεντίλ και της λαϊκής παιδαγωγού και βουλευτή της Κούβας Λανίσκα Λούγκο, η οποία εκπροσώπησε το ALBA Movimientos

Οι Λατινοαμερικάνοι σοσιαλιστές ηγέτες υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα, όπου πραγματοποιείται η Παγκόσμια Συνάθροιση για μια Κοινωνική Εναλλακτική, στο Καράκας, συνοδευόμενος από πανηγυρισμούς, χειροκροτήματα και υπό τους ήχους ντραμς. Ο Νικολάς Μαδούρο χαιρετάει έναν-έναν τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής και τους άλλους καλεσμένους ομιλητές του συνεδρίου, που βρίσκονται στην πρώτη σειρά.