Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Βενεζουέλα: Σύλληψη 14 ακόμα μισθοφόρων


Μεταξύ των συλληφθέντων ο ανιψιός του πραξικοπηματία πρώην στρατηγού Clíver Alcalá Cordones.

Οι δυνάμεις κρατικής ασφάλειας της Βενεζουέλας συνέλαβαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, συνολικά 14 μισθοφόρους που συμμετείχαν στην ένοπλη θαλάσσια εισβολή στις 3 Μαΐου που είχε στόχο τη διάπραξη πραξικοπήματος και τη δολοφονία του Συνταγματικού Προέδρου, Νικόλας Μαδούρο Μόρος.


Η Στρατιωτική Διοίκηση   Περιοχής   Πρωτεύουσας των Εθνικών Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB) ανέφερε το πρωί της Δευτέρας στο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, ότι αργά το βράδυ της Κυριακής, συνελήφθησαν 3 μισθοφόροι  στην ορεινή πόλη του Σαν Μιγκέλ, στην ενορία Καραϊάκας, στη περιφέρεια Βάργκας. Δημοσίευσε επίσης τις φωτογραφίες των τριών νέων συλληφθέντων και σημείωσε ότι την Κυριακή συνελήφθησαν συνολικά 14 μισθοφόροι.
Προηγουμένως, οι FANB ανέφεραν τη σύλληψη μιας ομάδας 8 μισθοφόρων στην ορεινή περιοχή του Πετακιρίτο , που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το Καράκας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ανιψιός του πραξικοπηματία πρώην στρατηγού , Clíver Alcalá Cordones.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, οι Ειδικές Δυνάμεις (FAES), της Εθνικής Μπολιβαριανής Αστυνομίας, ανέφεραν ότι συνέλαβαν στη περιοχή Τοβάρ της πολιτείας Αράγουα, 3 άτομα που εμπλέκονται στην αποτυχημένη ένοπλη εισβολή της 3ης Μαΐου.
Οι συλληφθέντες από τις FAES αναγνωρίστηκαν ως ο ανθυπολοχαγός Jairo Betemy, ο επιλοχίας του Στρατού Franco Jonathan και ο αρχιλοχίας της Εθνικής Μπολιβαριάνικης Φρουράς(GNB) Evan Rincón, οι οποίοι βρίσκονται πλέον υπό κράτηση από τις αρχές.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 31 μισθοφόροι (οκτώ από την ορεινή περιοχή Petaquirito και δύο πρώην βορειοαμερικανοί πρασινομπερέδες) που προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος της Βενεζουέλας.