Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μουσικο- θεατρική παράσταση: Θεοί και Αποχαιρετισμοί-Η Λατινική Αμερική στη φωνή μου

 Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 18.30 

Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση, Κολοκοτρώνη 5, στο Χαλάνδρι
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά 
με ελεύθερη είσοδο έως συμπλήρωσης επιτρεπτού ορίου.
  • Σύνδεσμος Λαϊκού Τραγουδιού της Βενεζουέλας (ΑΟΙΔΟΣ)
  • Θέατρο Ρεπερτορίου της Λατινικής Αμερικής (ΘΕΑΤΡΕΛΑ)
  • Λούντβιχ Πινέδα,  πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεατρικού Θιάσου της Βενεζουέλας
  • Κώστας Παλαμήδης,  ιδρυτής των ΘΕΑΤΡΕΛΑ και ΑΟΙΔΟΣ.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα ανακοινώνει με μεγάλο ενθουσιασμό την παρουσίαση της μουσικό-θεατρικής παράστασης από τη Βενεζουέλα «Θεοί και Αποχαιρετισμοί-Η Λατινική Αμερική στη φωνή μου» στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Ελληνο-Ιβηροαμερικανικής «Λογοτεχνίας εν Αθήναις» (Φεστιβάλ ΛΕΑ), με τη στήριξη του Κέντρoυ Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και Λατινικής Αμερική “Abanico”, το Δήμο Χαλανδρίου και το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση καθώς και τον Σύλλογο Θεάτρου Διόνυσος και Απόλλων.

Ο Σύνδεσμος Λαϊκού Τραγουδιού της Βενεζουέλας (ΑΟΙΔΟΣ) και το Θέατρο Ρεπερτορίου της Λατινικής Αμερικής (ΘΕΑΤΡΕΛΑ) παρουσιάζουν στην Ελλάδα, τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Θεοί και Αποχαιρετισμοί-Η Λατινική Αμερική στη φωνή μου», η οποία είναι μία μουσικό–θεατρική παράσταση αποτελούμενη από αποσπάσματα ποιημάτων, τραγουδιών και μονολόγων 25 ποιητών και δραματουργών της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Νετσαλουαλκόγιοτλ και Σορ Χουάνα Ινές ντε λα Κρους (Μεξικό), Πάμπλο Νερούδα και Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρρα (Χιλή), Εντουάρντο Γκαλεάνο και Φλορένσιο Σάντσες (Ουρουγουάη), Μπλάνκα Βαρέλα και Σέσαρ Βαγιέχο (Περού), Αϊμέ Σεσάιρε (Μαρτινίκα), Λουίς Παλές Μάτος (Πουέρτο Ρίκο), Χουάν Χελμάν (Αργεντινή), Χοάο Καμπράλ ντε Μέλο Νέτο (Βραζιλία), Βιργίλιο Πινιέρα και Νικολάς Γκιγιέν (Κούβα), Αουγκούστο Μοντερρόσο (Γουατεμάλα-Ονδούρα), Μισέλ Ναχλίς (Νικαράγουα), Όττο Ρενέ Καστίγιο (Γουατεμάλα), Πέδρο Μιρ (Δομινικανική Δημοκρατία) και Πέκι Αντίνο Μοσκόσο (Ισημερινός). Πρωτότυπα τραγούδια από τον Παντελή Παλαμήδη σε ποίηση των Νετζαλγουαλκόγιοτλ, Σορ Χουάνα Ινές ντε λα Κροθς, Λουίς Παλές Μάτος, όττο Ρενέ Καστίγιο, Πέδρο Μιρ και Νικολάς Γιγιέν.

Η Παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 18.30 στο Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση, στην οδό Κολοκοτρώνη 5, στο Χαλάνδρι. Η Παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με ελεύθερη είσοδο έως συμπλήρωσης επιτρεπτού ορίου και σύμφωνα με όλους τους κυβερνητικούς κανονισμούς.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει τις ερμηνείες αναγνωρισμένων Βενεζουελανών ηθοποιών και τραγουδιστών. Τον πρωταγωνιστή του Εθνικού Θεατρικού Θιάσου της Βενεζουέλας, Λούντβιχ Πινέδα και τον Σκηνοθέτη και Ιδρυτή των ΘΕΑΤΡΕΛΑ και ΑΟΙΔΟΣ, Κώστα Παλαμήδη.