Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η Βενεζουέλα απορρίπτει πρόσκληση να παραστεί στην τελετή ανάληψης της προεδρίας από τον Μπολσονάρου


“Ενημερώνεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, ότι η Ελεύθερη, Σοσιαλιστική, Επαναστατική Κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα παραστεί ποτέ στην τελετή ανάληψη της εξουσίας ενός προέδρου ο οποίος είναι η έκφραση της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και της υποταγής σε συμφέροντα αντίθετα με την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής” 

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απέρριψε την Κυριακή την πρόσκληση των κυβερνητικών αρχών της Βραζιλίας για να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Μαδούρο στην τελετή ανάληψης της εξουσίας από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Ζαίρ Μπολσονάρου. 


Ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter παρουσίασε τις δύο προσκλήσεις που κοινοποιήθηκαν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μία από την πρεσβεία της Βραζιλίας στη χώρα και μία από το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. 



Σε άλλο μήνυμα. Ο Αρεάσα επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Μαδούρο ποτέ δεν σκέφτηκε να παραστεί στην εν λόγω εκδήλωση και παρουσίασε την απάντηση που έστειλε η Βενεζουέλα στην Βραζιλία. 

“Ο πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο ποτέ δεν σκέφτηκε να παραστεί στην τελετή ανάληψης της εξουσίας μιας κυβέρνησης όπως αυτή του Ζαίρ Μπολσονάρου. Αυτή είναι η σαφής απάντηση που στείλαμε στον Ερνέστο Φαραούχο μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας στις 12 Δεκεμβρίου”, ΄δήλωσε ο βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών. 

“Ενημερώνεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, ότι η Ελεύθερη, Σοσιαλιστική, Επαναστατική Κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα παραστεί ποτέ στην τελετή ανάληψη της εξουσίας ενός προέδρου ο οποίος είναι η έκφραση της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και της υποταγής σε συμφέροντα αντίθετα με την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.