Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Φωτογραφία των γιων του προέδρου της Βραζιλίας με μπλουζάκια του στρατού του Ισραήλ και του Μοσάντ


Μια φωτογραφία των γιων του νεοεκλεγέντα Βραζιλιανού προέδρου Zαίρ Μπολσονάρο με μπλουζάκια του στρατού του Ισραήλ και της Μοσάντ, κάνουν τον γύρο του διαδίκτυου αυτές τις μέρες.

Ξεκινήσαμε να επαληθεύουμε την εικόνα και το ιστορικό της. Η φωτογραφία, η οποία δείχνει τους Eντουάρντο και  Κάρλος Μπολσονάρο να περπατούν στο Ισραήλ, τράβηξε την προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα μετά την εκλογική νίκη του ακροδεξιού Μπολσονάρο. Τα δύο αδέρφια,εμφανίζονται στη φωτογραφία με μπλουζάκια της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, της Μοσσάντ και των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ. 

Η εικόνα έχει κυκλοφορήσει σε κοινωνικά δίκτυα και chat. Μια αναζήτηση σε φόρουμ όπως το 4Chan και μηχανών αναζήτησης εικόνων, αποκάλυψε ότι η πρώτη διαθέσιμη online εικόνα, προήλθε από τον ίδιο τον Εντουάρντο, τον γιο του Βραζιλιάνου Προέδρου. 

Ο Εντουάρντο, που είναι σήμερα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βραζιλίας και του Φιλελεύθερου κόμματος του πατέρα του, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter τον Μάιο του 2016, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ με την οικογένειά του. “Μια χώρα του Πρώτου Κόσμου που εκτιμά τις ένοπλες δυνάμεις της και την αστυνομία”, έγραψε τότε στην λεζάντα της φωτογραφίας. 

Στο tweet επισημαίνει επίσης τον αδερφό του Κάρλος, Βουλευτή σήμερα της τοπικής βουλής του Ρίο ντε Τζανέιρο και μέλος του δεξιού Χριστιανικού Κοινωνικού Κόμματος . Ο Μπολσονάρο έχει έναν ακόμα γιο, τον Φλάβιο, ο οποίο επίσης συμμετείχε στο ταξίδι. Και οι τρεις γιοι, προέρχονται από τον πρώτο από τους τρεις γάμους του Μπολσονάρο. 

Σε αυτό το ταξίδι, η οικογένεια Μπολσονάρο περιόδευσε τη χώρα, συναντήθηκε με μέλη της Κνεσέτ και παρ ότι καθολικοί, βαφτίστηκαν στον ποταμό Ιορδάνη από ευαγγελιστή ιερέα. Οι ευαγγελιστές ψηφοφόροι της Βραζιλίας αποτελούν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εντουάρντο επιδεικνύει τον μιλιταρισμό του. Φέτος προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε με μπλουζάκι με το πρόσωπο του συνταγματάρχη Μπριλχάντε Ούστρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βραζιλίας , που κατηγορήθηκε για βασανιστήρια στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα τις δεκαετίες του 60 και του 80. 

Τον Μάιο, ο Eντουάρντο δημοσίευσε ένα αμφισβητούμενο σκίτσο που ισχυρίζονταν ότι δείχνει τη διαφορά μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, εμφανίζοντας έναν Ισραηλινό στρατιώτη να προστατεύει μια γυναίκα και ένα παιδί και έναν παλαιστίνιο μαχητή να κρύβεται πίσω από μια γυναίκα. 

Ο Έντουάρντο έστειλε επίσης μήνυμα στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ημέρα των εγκαινίων της βορειοαμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ: "Του χρόνου θα είναι η σειρά της Βραζιλίας". 

Ο πατέρας του έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμος να μετακινήσει την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση να μετακίνησης της πρεσβείας των ΗΠΑ πέρυσι. Ο νέος πρόεδρος δηλώνει εμφανώς την υποστήριξή του στο Ισραήλ από το 2017, λέγοντας ότι "η καρδιά του είναι πράσινη, κίτρινη, μπλε και άσπρη” (τα χρώματα της σημαίαςτης Βραζιλίας και του Ισραήλ). 

Εν τω μεταξύ, ο Φλάβιο, ο μεγαλύτερος γιος του Μπολσονάρο, αυτή τη στιγμή σχεδιάζει ένα ταξίδι στο Ισραήλ για να αγοράσει μερικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και να εξετάσει τη δυνατότητα αγοράς εξοπλισμού αναγνώρισης προσώπου για να εγκατασταθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναφέρει το ΜΜΕ Renova Media .