Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Το Μεξικό παραχώρησε πολιτικό άσυλο στον Έβο Μοράλες

Πηγή: Granma.cu

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Έμπραρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι το Μεξικό χορήγησε πολιτικό άσυλο στον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, που ανατράπηκε την προηγούμενη με πραξικόπημα.

Ο Μοράλες επισημοποίησε τη Δευτέρα το αίτημά του προς τη μεξικανική κυβέρνηση, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε προσφέρει στον πρώην πρόεδρο τη διπλωματική προστασία της χώρας του Μεξικού.

Ο Έμπραρντ ενημέρωσε για το θέμα στην έδρα του Υπουργείου Εξωτερικών, σε ένα επείγον μήνυμα προς τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση στη Βολιβία.

Το πρακτορείο ειδήσεων RT αναφέρει ότι ο Έμπραρντ εξήγησε ότι είχε δεχθεί κλήση από τον Μοράλες αποδεχόμενος την προσφορά του Μεξικού, οπότε ο πρώην πρόεδρος ζήτησε επίσημο άσυλο.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι μετά από διαβούλευση με την κυβέρνηση του Μεξικού, αποφασίστηκε να χορηγηθεί το άσυλο στον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας για «ανθρωπιστικούς λόγους».

"Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού, μετά από διαβούλευση με την κυβέρνηση, αποφάσισε να του παραχωρήσει πολιτικό άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους και λόγω της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί στη Βολιβία, όπου κινδυνεύει η ζωή και η ακεραιότητά του", δήλωσε ο μεξικανός αξιωματούχος.