Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κάλεσμα Αντιιμπεριαλιστικής Συνάντησης Αλληλεγγύης, για την Δημοκρατία και ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό - Αβάνα, 1 έως 3 Νοέμβρη 2019

.
Η Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Αλληλεγγύης για την Δημοκρατία και ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό θα διεξαχθεί στην Αβάνα την 1η έως 3 Νοέμβρη του 2019. Οργανώνεται από το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP), το Κεντρικό Συνδικάτο Εργαζομένων Κούβας (CTC), σε συνεργασία με το Κουβανικό Τμήμα των Κοινωνικών Κινημάτων και την Ηπειρωτική Ημερίδα για την Δημοκρατία και ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό.

Η πραγματοποίηση της Συνάντησης στην Αβάνα εκφράζει την απόφαση της Κουβανικής Επανάστασης να ανταποκριθεί στην απαίτηση της πολιτικής αριστεράς, της κοινωνικής αριστεράς και του Κινήματος Αλληλεγγύης με την Κούβα, ότι η χώρα μας συνεχίζει να είναι σημείο συνάντησης των αγώνων των λαών στην ήπειρό μας.

Έχουμε σαν στόχο η συνάντηση να αποτελέσει μια πραγματική συνεισφορά στην αντιμετώπιση της σημερινής αντεπαναστατικής επίθεσης του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, στην αναζήτηση της πιο ευρείας δυνατής ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς της περιοχής και στην ενίσχυση της στρατευμένης αλληλεγγύης με τις δίκαιες υποθέσεις που υπερασπίζονται οι λαοί. Στη σημερινή πολιτική φάση, που στιγματίζεται από την επιθετικότητα της διοίκησης Τραμπ, θα αναζητηθούν νέοι τρόποι για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης με αυτές τις υποθέσεις στην υδρόγειο, κυρίως στην περιοχή μας.

Επίσης, τον Νοέμβρη στην Αβάνα θα είναι παρούσα μια ετερογενής αντιπροσωπεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, φίλοι που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της δικαιοσύνης και που, από την νίκη ακόμα της Κουβανικής Επανάστασης, είναι αλληλέγγυοι με τον λαό μας. Θα είναι μαζί μας επίσης, σημαντικές προσωπικότητες της διανόησης, που έχουν αφιερωθεί στους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών.

Η αυξανόμενη εχθρική στάση ενάντια στην Κούβα και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, η δικαστική καταδίωξη προοδευτικών ηγετών, η επιβολή του ανακυκλωμένου νεοφιλελευθερισμού, είναι διακριτά στοιχεία της σημερινής βορειοαμερικανικής πολιτικής προς την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική που αφυπνίζουν την ικανότητα αγώνα των λαών της περιοχής.

Παρομοίως, η κινητοποίηση για το γεγονός αυτό εκατοντάδων κοινωνικών αγωνιστών, πολιτικών ηγετών, διανοουμένων, αγροτών, γυναικών, αυτόχθονων, ακτιβιστών της αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσει μια τεράστια ανάσα στην ηρωική αντίσταση του κουβανικού λαού, στην προσπάθειά του να νικήσει τον Νόμο Χελμς-Μπάρτον, τον αποκλεισμό και να προχωρήσει με την επικαιροποίηση του οικονομικού και κοινωνικού αναπτυξιακού του μοντέλου.

Μπροστά στην απαισιοδοξία και την παραίτηση κάποιων, οι συμμετέχοντες στην αντιιμπεριαλιστική συνάντηση αλληλεγγύης θα απαντήσουν με την ενίσχυση του αγωνιστικού ηθικού και την βαθιά πεποίθηση ότι οι λαοί της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής θα συνεχίσουν να πορεύονται προς την δεύτερη και οριστική ανεξαρτησία τους.
Η Οργανωτική Επιτροπή για την Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση Αλληλεγγύης για την Δημοκρατία και ενάντια στον Νεοφιλελευθερισμό, προσκαλεί στο σημαντικό αυτό γεγονός, έχοντας να επιδείξει τις καλύτερες παραδόσεις φιλοξενίας του κουβανικού λαού, αλλά και την δέσμευσή του στον αγώνα για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, ειρήνη και αδελφότητα των λαών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στον σύνδεσμο: 
και να στείλουν την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο e-mail: enc.jornada2019@gmail.com
με κοινοποίηση στο e-mail της AMISTUR:
ventas4@amistur.cu