Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει κατασκοπευτικές πτήσεις από αεροσκάφη των ΗΠΑ


Kαράκας, 30 Μαρτίου (PL) - Όπως καταγγέλει ο υπουργός Άμυνας Βλάντιμιρ Παδρίνο, η Βενεζουέλα πολιορκείται σήμερα από τις γειτονικές χώρες μέσω ραδιοηλεκτρονικής (κατασκοπευτικής) σάρωσης από αεροσκάφη και drones της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. 

Σε δηλώσεις στον τύπο ο στρατιωτικός ηγέτης αμφισβήτησε την κριτική της Ουάσινγκτον για τις διμερείς σχέσεις της νοτιοαμερικάνικης χώρας με την Ρωσία στον στρατιωτικό τομέα , την στιγμή που (η Ουάσινγκτον) δεν λέει τίποτα για την αύξηση κατά 800% των ενεργειών τεχνολογικού πολέμου από τον Λευκό Οίκο, με την υποστήριξη της κυβέρνησης της Κολομβίας.


Από την πολιτεία Γιαρακουί, όπου οι Εθνικές Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) έθεσαν σε λειτουργία το Κοινό Κέντρο Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Προσημείωσης για τα ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής, χάρη στην τεχνική-στρατιωτική συνεργασία με το ευρασιατικό έθνος, ο Παδρίνο επανέλαβε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών χρονολογείται από το 2001.

"Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για την αμοιβαία ανταλλαγή που έχει σκοπό την αύξηση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας!”, τόνισε ο στρατιωτικός και κάλεσε σε επιφυλακή όλο τον κόσμο, μπροστά στις νέες στρατιωτικές απειλές των αρχών των ΗΠΑ, ενάντια στη μπολιβαριανό έθνος.

Σε αυτό το πνεύμα, υπενθύμισε την πρόσφατη παράνομη απόπειρα της δεξιάς να εισάγει την υποτιθέμενη ανθρωπιστική βοήθεια κατά μήκος των συνόρων Κολομβίας-Βενεζουέλας, καθώς και  τις επιθέσεις στο Εθνικό Ηλεκτροπαραγωγικό Σύστημα, ενέργειες που στόχευαν στη δημιουργία εσωτερικού χάους που θα δικαιολογούσαν την ένοπλη επέμβαση.

Τέλος, ο Παδρίνο επεσήμανε ότι οι πολυκεντρικές και πολυπολικές σχέσεις της Βενεζουέλας με τον κόσμο, βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό της κυριαρχίας και στο δικαίωμα να ανεβάσουμε το επίπεδο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των FANB για την προάσπιση της εδαφικής μας ανεξαρτησίας.