Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Η Βενεζουέλα απορρίπτει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του Καναδά

Η Κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά την παράνομη εφαρμογή νέων μονομερών εξαναγκαστικών μέτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση του Καναδά με αυθαίρετο τρόπο, ενάντια σε υψηλόβαθμα στελέχη του κράτους της Βενεζουέλας.


Στον ενθουσιασμό της να επιδείξει πίστη στην επιθετικότητα των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα, η Κυβέρνηση του Τζαστίν Τρουντώ, επιλέγει να παραβιάζει ξεδιάντροπα το Διεθνές Δίκαιο, βυθίζοντας τις ιστορικές σχέσεις φιλίας μεταξύ του καναδικού και βενεζουελανού λαού και λεκιάζοντας ανάρμοστα το κληροδότημα του πατέρα του, που κατά την άσκηση της εξουσίας του, πάντα επέδειξε σεβασμό για την ποικιλομορφία των λαών του κόσμου.

Η Κυβέρνηση του Καναδά αφαίρεσε τη μάσκα της, με την εφαρμογή των τεσσάρων γύρων κυρώσεων ενάντια στη Βενεζουέλα σε λιγότερο από δύο χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι την περιφρόνηση για τις ιερές αρχές της πολυμέρειας, και δηλώνοντας πίστη σε ότι επιβάλει η συνεταιρική φιλοδοξία, που βρίσκεται πίσω από την υπολογισμένη της στήριξη στην οικονομική και πολιτική επίθεση ενάντια στη Βενεζουέλα.

Συνοδεύοντας την πολεμοχαρή και εγκληματική περιπέτεια του Ντόναλντ Τράμπ ενάντια στη Βενεζουέλα, ο Πρωθυπουργός Τρουντώ ακύρωσε τον Καναδά ως ένα παράγοντα εμπιστοσύνης για την επίτευξη του διαλόγου, τη διπλωματία, την ειρήνη και το σεβασμό στη Δημοκρατία της περιοχής. Η συνεργασία με εγκληματίες πολέμου που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να καταστρέψουν την οικονομία της Βενεζουέλας για να σπείρουν συμφορές στο λαό και να σφετεριστούν τα πλούτη της, κάνει προφανή την υποκριτική συμπεριφορά της κυβέρνησης της Οτάβα, όταν υποκρίνεται ότι ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επικυρώνει τον αμετάκλητα τον ελεύθερο και ανεξάρτητο χαρακτήρα της. Ταυτόχρονα απορρίπτει και καταγγέλει αυτές τις νέες επιθέσεις της καναδικής κυβέρνησης και κάνει κλήση στη διεθνή κοινότητα, βασιζόμενη στο σεβασμό για το Διεθνές Δίκαιο, να εξομαλύνει τις συνεταιρικές φιλοδοξίες και την μανία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των δορυφόρων της στον κόσμο, ενάντια στη Βενεζουέλα. 

Καράκας 15 Απριλίου 2019