Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Το ΚΚ Ρωσίας απένειμε το βραβείο Λένιν στον Ραούλ Κάστρο

Πηγή: granma.cu

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας απένειμε το Βραβείο Λένιν στον αρχηγό του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους, Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, σύμφωνα με το πρακτορείο Σπούτνικ. 

"Η προεδρία του κόμματος απονέμει το βραβείο Λένιν στον Ραούλ Κάστρο για την εξαιρετική του συμβολή στη διάδοση των ιδανικών του σοσιαλισμού", δήλωσε ο Ρώσος κομμουνιστής ηγέτης Γκενάντι Τζουγκάνοφ, ανακοινώνοντας την απόφαση σε μια συνάντηση της ηγεσίας του κόμματος, στην οποία τόνισε ότι «ο αδελφός λαός της Κούβας είναι ένα παράδειγμα». 



Το κόμμα συμφώνησε επίσης ότι ο Ιβάν Μέλνικοφ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, θα ταξιδέψει στην Κούβα για να παραδώσει το βραβείο στον Ραούλ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτομαγιάς. 

Στις 22 Απριλίου εορτάστηκαν τα 149 χρόνια από τη γέννηση του ηγέτη της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης του Οκτώβρη, Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ, Λένιν, στο σημερινό Ουλιάνοφσκ, στις όχθες του ποταμού Βόλγα. Ο Λένιν ήταν ο αρχιτέκτονας ενός κινήματος που θα άλλαζε για πάντα όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.