Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Εγκαίνια νέου σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Σάντα Κλάρα


Πηγή: prensa-latina.cu

Σάντα Κλάρα, 18 Απρίλη. Το σχολείο Μάρτα Αμπρέου για παιδιά με σωματικές και κινητικές αναπηρίες θα εγκαινιαστεί μετά από μια διαδικασία ολικής αναδιαμόρφωσης.

Το κέντρο προστίθεται σε εκείνα που είναι ήδη ανοιχτά στις πόλεις της Αβάνας και του Σαντιάγο της Κούβας με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Το σύγχρονο σχολείο θα παρέχει αποκατάσταση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στις επαρχίες Καμαγκουέι, Σιέγο ντε Άβιλα, Σάνκτι Σπίριτους, Βίγια Κλάρα και Σιενφουέγος.

Η διευθύντρια του συγκροτήματος, Ξιομάρα Περντόμο, δήλωσε στην Prensa Latina ότι όταν η μονάδα θα είναι σε πλήρη χωρητικότητα θα φιλοξενήσει 120 παιδιά, το καθένα με ένα συνοδό που θα υποστηρίξει τη διαδικασία αποκατάστασης.

Ανέφερε ότι το κέντρο θα εγκαινιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, αλλά μια μεγάλη ομάδα παιδιών βρίσκεται ήδη στην εγκατάσταση.

Οι μαθητές σε ένα πρώτο στάδιο θα λάβουν παιδαγωγική διδασκαλία από την προσχολική έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας, Ένα Έλσα Βελάσκες, επισκέφθηκε πρόσφατα την εγκατάσταση, και ενδιαφέρθηκε για την προετοιμασία του προσωπικού που θα διδάσκει εσωτερικούς και ημι-εσωτερικούς μαθητές.

Η αξιωματούχος περιόδευσε στις εγκαταστάσεις, τους εξωτερικούς χώρους, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους χώρους όπου τα παιδιά θα λάβουν ειδική φροντίδα για τη φυσική και ψυχολογική αποκατάστασή τους και την επακόλουθη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Ο εργολάβος Χοσέ Μπασίλιο Νοβάες τόνισε, από την πλευρά του, ότι πραγματοποιήθηκε μια ολική ανακατασκευή, που περιλάμβανε κουφώματα αλουμινίου, στέγες, εξάλειψη αρχιτεκτονικών εμποδίων και ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ανέφερε ότι το συνολικό κόστος του έργου υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια 400 χιλιάδες πέσος, κατασκευασμένο με τη μέγιστη προσοχή από τους οικοδόμους, με σκοπό την ανέγερση ενός όμορφου σχολείου που να επιτρέπει μια υγιή και ευτυχισμένη αποκατάσταση στα παιδιά αυτά που προστατεύονται από την Επανάσταση.