Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η Βενεζουέλα τιμά τη μνήμη του απελευθερωτή Simon Bolivar για τα 188 χρόνια από το χαμό του


Αυτή τη Δευτέρα, με το σκοπό του εορτασμού των 188 χρόνων από το θάνατο του Σιμόν Μπολιβάρ, ​​έγινε κατάθεση στεφάνου στην πόλη του Καράκας στη σαρκοφάγο που φυλάσσει τη σορό του πατέρα του έθνους. Την προσφορά πραγματοποίησαν η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλα, Ντέλσι Ροντρίγκες Γκόμες, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, Ντιοσδάδο Καμπέγιο και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Ταρέκι Γουίλιαμ Σαάμπ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής αποτέθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες τιμές. Ο εθνικός ύμνος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας «Δόξα στο γενναίο λαό» ακούστηκε υπό τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας «Φρανσίσκο ντε Μιράντα» και τη Μητροπολιτική Χορωδία Νέων.

Ο Απελευθερωτής πέθανε στις 17 του Δεκέμβρη του 1830 στο αγρόκτημα «San Pedro Alejandrino» στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας. Ο Μπολίβαρ κατάφερε να απελευθερώσει από τον ισπανικό ζυγό την Βενεζουέλα, την Κολομβία, το Εκουαδόρ, το Περού, τη Βολιβία και τον Παναμά. Το 1813, ο τότε κυβερνήτης του Καράκας, Κριστόμπαλ Μεντόζα, του απέδωσε τον τίτλο: "ο Απελευθερωτής".