Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ίλιτς Ραμίρες (Κάρλος) : Η αξιοπρέπεια φυλακισμένη (+video)


Oι επαναστατικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PVC), απαιτούν την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό του Ίλιτς, ενός συνεπούς μαχητή της υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό.

Tribuna Popular/MJR.- Στις 24 Νοέμβρη 1997, μετά από μια δίκη διάρκειας 11 ημερών, ένα “λαϊκό δικαστήριο” - σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα επισήμανση των σιωνιστικών ΜΜΕ - που αποτελείτο από 3 δικαστές και εννέα “λαϊκά μέλη”, καταδίασε για πρώτη φορά σε ισόβια κάθειρξη τον Βενεζουελάνο διεθνιστή Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες.

Ο “Κομαντάντε Κάρλος” - “Κχαλίλ” στα αραβικά, με το επαναστατικό ψευδώνυμο “Ίλιτς”, κατηγορήθηκε για τον θάνατο δύο Γάλλων αστυνομικών και ενός Λιβανέζου πληροφοριοδότη, στις 25 Ιουνίου 1975 και προσήχθη αρκετές φορές στα γαλλικά δικαστήρια.  


Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Αυγούστου 1994, ο Κάρλος απήχθη από το γαλλικό κράτος και παραμένει κρατούμενος από τότε, μετά την άφιξή του στο Σουδάν, όπου του προσφέρθηκε υποστήριξη και προστασία στα τέλη του 1993. Ύστερα από πιέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά και ανταλλάγματα, η Σουδανική κυβέρνηση παρέδωσε στην Γαλλία τον περίφημο “'Ιλιτς”.

Συνελήφθη από τους ίδιους τους Σουδανούς φρουρούς του, που τον φρουρούσαν ενώ ανάρρωνε από μία εγχείρηση, και παραδόθηκε σε δύο Γάλλους πράκτορες στην πρωτεύουσα Χαρτούμ του Σουδάν. Λίγες ώρες αργότερα, μετά την άφιξή του σε γαλλικό έδαφος, εκδόθηκε εθνικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο ισχύει για συλλήψεις εντός των γαλλικών συνόρων.

Διάτρητη νομική διαδικασία

Στην πραγματικότητα, η βίαιη μεταφορά του "Κάρλος" από το Σουδάν στη Γαλλία παραβιάζει τη διεθνή διαδικασία σύλληψης. Για να συλληφθεί κάποιος σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να υπάρχει ένα (διεθνές) ένταλμα που εκδίδεται από την Ιντερπόλ. Μόλις το άτομο αυτό συλληφθεί σε κάποια χώρα, το κράτος ειδοποιεί την χώρα που τον καταζητεί , η οποία κινεί τη διαδικασία έκδοσης.

Επομένως, η σύλληψη του Ilich ήταν, από νομική άποψη, απαγωγή από το γαλλικό κράτος. Και αυτό το γεγονός ακυρώνει ολόκληρη τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε από την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.

Κατά τη σχεδόν 24χρονη φυλάκισή του , ο αντιιμπεριαλιστής αγωνιστής έχει υποστεί αμέτρητες επιθέσεις, σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, παρατεταμένη στέρηση ύπνου και άλλες παρενοχλήσεις και ταπεινώσεις, οι οποίες έχουν κλωνίσει την υγεία τους. Όλα τα αυτά, κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων για τη μεταχείριση των κρατουμένων, που έχει υπογράψει το γαλλικό κράτος.

Για το λόγο αυτό, οι επαναστατικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PVC), απαιτούν την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό του Ίλιτς, ενός συνεπούς μαχητή της υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό.

Το βασικό είναι το πνεύμα του ανθρώπου. Δηλαδή, η θέληση να αντισταθείς, η θέληση για αγώνα”, είχε πει το 2014. Για κακή τύχη των εχθρών της παγκόσμιας εργατικής τάξης, η θέληση και το διεθνιστικό πνεύμα του Κάρλος δεν έχουν σπάσει.