Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΠΡΙΓΑΔΑ «ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ»

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών με μεγάλη χαρά προσκαλεί τους φίλους από την Ευρώπη να συμμετέχουν στην 48η Μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί», που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Κάμπινγκ «Χούλιο Αντόνιο Μέγια», από τις 9 έως τις 28 Ιουλίου του 2018.

Η συμμετοχή σε αυτή τη Μπριγάδα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη γνωριμία με την ιστορική κληρονομία του Χοσέ Μαρτί, Εθνικού Ήρωα της Κούβας και την επικαιρότητα της σκέψης του στην επαναστατική κουβανική διαδικασία με επικεφαλής τον αήττητο ηγέτη της, Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο Ρους. 

Καθώς και να γιορτάσει μαζί με το λαό του Σαντιάγκο ντε Κούβα την 65η επέτειο από την Επίθεση στα στρατόπεδα Μονκάδα και Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες, αλλά και να δει την εμπειρία από την πρόοδο της διαδικασίας επικαιροποίησης του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της Κουβανικής Επανάστασης.

Θα αποτελέσει, επίσης, κατάλληλη ευκαιρία για την ενίσχυση της αδελφικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των κουβανών και των φίλων από την Ευρώπη για την επικαιρότητα και για θέματα ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την Κούβα και την πραγματικότητά της, καθώς επίσης και για την ενίσχυση της δουλειάς της αλληλεγγύης με την Κουβανική Επανάσταση και με άλλες δίκαιες υποθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ήδη πια αποτελεί παράδοση η υλοποίηση μεροκάματων εθελοντικής εργασίας ως συνεισφορά στην αγροτική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό έχει συντελέσει στην διεύρυνση του Κινήματος Αλληλεγγύης και την ενίσχυση της φιλίας και της αμοιβαίας γνωριμίας μεταξύ της Κούβας και των υπόλοιπων λαών του κόσμου.

Επιπλέον, θα συνδυαστούν διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητικές, πολιτιστικές, προβολή βίντεο και ντοκιμαντέρ και δραστηριότητες αλληλεγγύης. Αυτό θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε την ιδιοσυγκρασία του λαού μας και να κατανοήσετε ακόμα περισσότερο τους λόγους που κάνουν βιώσιμη και ενισχύουν την Επανάστασή μας.

Το πρόγραμμα προβλέπει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, τόσο στην Αβάνα όσο και στις επαρχίες Αρτεμίσα, Σαντιάγκο ντε Κούβα, Κάμαγουεϊ και Σάνκτι Εσπίριτους. Επίσης, διαλέξεις και συζητήσεις για την εθνική και διεθνή σύγχρονη πραγματικότητα, για το έργο και την σκέψη του Μαρτί, καθώς και συναντήσεις με οργανώσεις της κουβανικής κοινωνίας των πολιτών.

Το κόστος διαμονής είναι 650 CUC (τουριστικά κουβανικά πέσος) ανά άτομο, με έδρα το Διεθνές Κάμπινγκ «Χούλιο Αντόνιο Μέγια» (CIJAM), που βρίσκεται στο Γουαγιαβάλ, Καϊμίτο, στην Επαρχία της Αρτεμίσα, 40 χιλ. έξω από την πρωτεύουσα. Στην τιμή περιλαμβάνονται: διαμονή σε κοινά δωμάτια (6 ατόμων, κουκέτες), πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, μεταφορά σε όλες τις εκδηλώσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα, ιατρικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, καθώς και 5 νύχτες διαμονής σε τουριστικό κέντρο στην Επαρχία του Σαντιάγκο ντε Κούβα.

Οι προαιρετικές επισκέψεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο της Μπριγάδας, αν και θα σας παρακαλούσαμε στην περίπτωση που εγγραφείτε, να μας πληροφορήσετε όταν στείλετε τις λοιπές πληροφορίες που σας ζητούνται.

Το CIJAM προσφέρει επίσης υπηρεσίες καφετερίας, μπαρ, κατάστημα, τηλεφωνία εθνική και διεθνή, υπηρεσίες Ιντερνέτ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρηματοκιβώτιο για τα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα αξίας.

Η πληρωμή του πακέτου θα πρέπει να γίνει τις πρώτες 24 ώρες από την άφιξη στο Κάμπινγκ, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η αλλαγή νομίσματος σε CUC (τουριστικά κουβανικά πέσος) στο ανταλλακτήριο (CADECA) του CIJAM.

Η αλλαγή νομίσματος σε CUC μπορεί να γίνει από ευρώ, Καναδικά δολάρια, λίρες, στερλίνες και ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με την ισοτιμία διεθνούς συναλλάγματος της ημέρας αλλαγής σε: αεροδρόμια, ξενοδοχεία, Κέντρα Συνεδρίων και Εμπορίου και σε ανταλλακτήρια (CADECA) εντός της χώρας. 

Όσοι επιθυμούν να κάνουν την αλλαγή μέσω τραπεζικής μεταφοράς διαμέσου του Πρακτορείου μας AMISTUR, θα πρέπει να έχουν μαζί τους της απόδειξη εκτέλεσης της μεταφοράς. Υπενθυμίζεται ως μέτρο ασφαλείας ότι οι τραπεζικές μεταφορές και οι αντίστοιχες πληρωμές δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται με κανένα τρόπο σε αμερικάνικα δολάρια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας πριν από την 1η Ιουνίου του 2018, στέλνοντάς μας το ονοματεπώνυμό τους, ημερομηνία γέννησης και αριθμό διαβατηρίου, επάγγελμα ή αντικείμενο σπουδών, αν είναι χορτοφάγο ή αλλεργικοί στη λακτόζη. Επίσης, την ημερομηνία των πτήσεων άφιξης στην Αβάνα και επιστροφής στη χώρα σας, για να σας διαπιστεύσουμε στην μπριγάδα και να οργανώσουμε τις υπηρεσίες μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και της διαμονής στο (CIJAM) και στο ξενοδοχείο της επαρχίας.

Κάθε μπριγαδίστας θα πρέπει να έχει μαζί του 2 φωτογραφίες (4 Χ 4 εκ. μέγεθος) για την ταυτότητα διαπίστευσης ως μέλος της Μπριγάδας «Χοσέ Μαρτί», καθώς και ρούχα και παπούτσια κατάλληλα ( πουκάμισο με μακρύ μανίκι, μακρύ παντελόνι, γάντια, παπούτσια εργασίας και κασκέτο ή καπέλο) για τις αγροτικές εργασίες.

Οι μπριγαδίστες που μετά το τέλος της Μπριγάδας επιθυμούν να παραμείνουν στην Κούβα για μεγαλύτερο διάστημα από το προβλεπόμενο στη βίζα, θα πρέπει να ενεργήσουν οι ίδιοι για την παράταση της βίζας τους στα γραφεία της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Αλλοδαπών. 

Οι επίσημες γλώσσες θα είναι τα ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας και να μοιραστούμε μαζί σας, αυτό που παραδοσιακά έχει αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία, ως έκφραση αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Θα πρέπει να στείλετε την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: deuropa@icap.cu , euroeste@icap.cu

και στο Πρακτορείο ταξιδίων AMISTUR SA στην ηλεκτρονική διεύθυνση: amistur@amistur.cu

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης της Ευρώπης του ICAP: 7 836 77 74 & 7 838 24 07

Ιστοσελίδα: www.icap.cu & www.amistur.cu
Blog: EuroICAP
Camp. Internacional Julio A. Mella : brigada@icap.cu
Τηλ.: 537- 047 31 9323.

Ίβις Αλμπίσα Γκονσάλες,
Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Μπριγάδας
Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών
Διεύθυνση Ευρώπης, ICAP