Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Tα πρώτα 3.500 χιλιάδες κουβανικά laptop



Μέχρι σήμερα, η κουβανική βιομηχανία Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών (GEDEME), έχει παράγει τις πρώτες 3.500 laptops και τα πρώτα 583 tablets, για διανομή στο εσωτερικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. 

  Ο επικεφαλής του προγράμματος “Λύσεις Πληροφορικής Φερνάντο Φερνάντες, δήλωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία εκφράζει την βούληση του κράτους να διευρύνει, στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων, την ασφαλή πληροφορική στην κοινωνία.  Ο στόχος για τον τρέχον έτος, με την παραλαβή των εξαρτημάτων και των περιφερειακών από την κινέζικη εταιρεία Haier μετά την υπογραφή συμφωνίας για μεταφορά τεχνολογίας, είναι να φτάσει η παραγωγή σε 50 χιλιάδες μονάδες, εξήγησε ο Φερνάντες.

Σημείωσε ακόμα, ότι ολοκληρώθηκε στις 20 Γενάρη η εκπαίδευση του προσωπικού από τους κινέζους ειδικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον επαγγελματισμό των τεχνικών που θα αναλάβουν αυτή την πρόκληση, τονίζοντας ότι η GEDEME βρίσκεται στη δεύτερη φάση του προγράμματος, που περιλαμβάνει την συναρμολόγηση του 40% του εξοπλισμού που παραλαμβάνεται από την Κίνα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης το Πανεπιστήμιο Πληροφορικής Επιστήμης (UCI), το οποίο παρέχει τα Λειτουργικά Συστήματα Nova, τις εφαρμογές πληροφορικής και τα προγράμματα παραγωγής.

Η GEDEME είναι επιφορτισμένη με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, την παραγωγική διαδικασία και την εμπορία του εν λόγω υλικού μέσω των αλυσίδων χονδρικής. Η Κίνα παρέχει όλη την τεχνολογία και τις πρώτες ύλες και εξασφαλίζει την κατάρτιση και την ανταλλαγή τεχνικής με τους κουβανούς ειδικούς, επεσήμανε ο Φερνάντες.

Η σύγχρονη υβριδική γραμμή παραγωγής στο νησί, μπορεί να φτάσει να συναρμολογεί μέχρι 120 χιλιάδες μονάδες ετησίως, Laptop Core i3, Celeron και Core i5, όλα έκτης γενιάς.