Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Nέοι από 32 χώρες στο πλευρό της Βενεζουέλας

Πηγή: psuv.org.ve

Μια δήλωση αλληλεγγύης και απόρριψης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας που έχει βάλει στόχο την Μπολιβαριανή Επανάσταση, την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και τον λαό της Βενεζουέλας, εγκρίθηκε κατά την πρώτη προπαρασκευαστική συνεδρίαση του 19ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας.

Το κείμενο, που υπογράφεται από 65 νέους επαναστάτες από 32 χώρες, διαβάστηκε από τον Χόρχε Γκρέγκορ, γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας κατά τη διάρκεια της τελετής της σημαίας του Φεστιβάλ στην προπαrασκευαστική επιτροπή της Βενεζουέλας. Το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Ρωσία.

Η δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων:


Καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταργήσει το περίφημο και παρεμβατικό διάταγμα που κηρύσσει την Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας «μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή» για τα συμφέροντά της, που αποτελεί τη βάση ανάπτυξης ολόκληρου συνωμοτικού σχεδίου.

Απαιτούμε σεβασμό του δικαιώματος του λαού της Βενεζουέλας να ασκεί την κυριαρχία και την αυτοδιάθεσή του, χωρίς κανενός είδους παρέμβαση ή πίεση.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τις λαϊκές δυνάμεις που σήμερα αγωνίζονται για το επαναστατικό βάθεμα της διαδικασίας της αλλαγής στη Βενεζουέλα, για να καταστεί δυνατή η διατήρηση και εδραίωση της.

Οι δημοκρατικές, αντιιμπεριαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις στον κόσμο έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να προωθούν ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, η οποία αντιμετωπίζει την εντεινόμενη επίθεση ενάντια στο λαό και τη μπολιβαριανή διαδικασία.

Ο λαός και η νεολαία της Βενεζουέλας έχουν τη στήριξη της νεολαίας και των φοιτητών σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι με τη δύναμη της παγκόσμιας αλληλεγγύης ο λαός της Βενεζουέλας θα είναι και πάλι νικηφόρος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις.