Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Επτά βορειοαμερικάνοι αξιωματικοί συνωμοτούσαν ενάντια στην Βενεζουέλα


Πηγή: psuv.org.ve

O Ντιοσντάνο Καμπέγιο, Αντιπρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), ανακοίνωσε ότι επτά αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, διέμειναν στο νησί Aρούμπα (Ολλανδικές Αντίλες) προετοιμάζοντας συνωμοτικά σχέδια εναντίον της Βενεζουέλας.

Μπήκαν με ειδικό δορυφορικό εξοπλισμό υποκλοπών, δοκίμασαν όλη την απαιτούμενη υποδομή για μια γρήγορη στρατιωτική ενέργεια για την ανατροπή της συνταγματικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο”, δήλωσε.


Ανακοίνωσε επίσης ότι ένας από τους τακτικούς στόχους αυτής της ομάδας ήταν “να παραλύσει τις δραστηριότητες του Συγκροτήματος Διυλιστηρίων Παραγουανά” για να μείνει χωρίς καύσιμα ένα μεγάλο μέρος της χώρας.

Το Συγκρότημα Διυλιστηρίων Παραγουανά, συνενώνει τρία μεγάλα διυλιστήρια της χώρας (Αμουάι, Καρνδόν και Μπάχο Γκράντε) με ικανότητα διύλισης 940 εκατομμύρια βαρέλια, αναφέρει η ιστοσελίδα της Petroleos de Venezuela (PDVSA).

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι ο Τζον Κέλυ, αρχηγός της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, είχε ετοιμάσει ένα σχέδιο επέμβασης με το πρόσχημα μιας “ανθρωπιστικής κρίσης, στη χώρα.