Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

PEG-Heberon : το νέο κουβανικό φάρμακο για την ηπατίτιδα C

Πηγή: radiorebelde.cu

Το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας της Κούβας θα πραγματοποιήσει από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, εθνική συνάντηση εργασίας για τη χρόνια ηπατίτιδα C, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της χρήσης του νέου κουβανικού φάρμακου PEG-Heberon.

Στη συνάντηση θα εξεταστούν επίσης, οι άμεσες προοπτικές της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ποιότητας της διάγνωσης και της θεραπείας των κουβανών ασθενών, εξήγησε η Ιρις Λούγο, από την ομάδα επικοινωνίας του Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο επιστημονικό παραγωγικό συγκρότημα, έχει εμπειρία στην παραγωγή ιντερφερόνης άλφα από το 1981, όπως επίσης και την απαραίτητη τεχνολογία για τη διαδικασία της σχετικής πρωτείνης, μέσω της οποίας παράχθηκε το 2005 η κουβανική ιντερφερόνη άλφα-2b, το οποίο διατίθεται με τη μορφή του ενέσιμου διαλύματος με την ονομασία PEG-Heberon.

Η εισαγωγή του PEG-Heberon στη θεραπευτική αγωγή αυτής της πάθησης, επέτρεψε την βελτίωση κατά 40% των αποτελεσμάτων στους ασθενείς που την έλαβαν.


Μέσα στο 2016, η Κούβα θα επιδιώξει την σημαντική αύξηση της παραγωγής του ενέσιμου φαρμάκου που θα παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να διπλασιάσει τον αριθμό των ασθενών που θα έχουν πρόσβαση στο φάρμακο.