Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Φιντέλ: Ασυνήθιστη πρόκληση

Πηγή: Granma

Σήμερα το πρωί στις πληροφορίες μέσω τηλεγραφημάτων κυριαρχούσε η ασυνήθιστη είδηση ότι ένα αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών είχε χτυπηθεί σε ύψος 10.100 μέτρων, καθώς πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, με πορεία κάτω από τον έλεγχο της πολεμοχαρούς κυβέρνησης του βασιλιά της σοκολάτας Πέτρο Ποροσένκο.

Η Κούβα, που ήταν πάντα αλληλέγγυα στο λαό της Ουκρανίας, και που στις δύσκολες μέρες της τραγωδίας του Τσερνομπίλ φρόντισε την υγεία πολλών παιδιών που πλήγησαν από τις βλαβερές εκπομπές ραδιενέργειας του ατυχήματος, και πάντα θα είναι διαθέσιμη να συνεχίσει να το κάνει, δεν μπορεί να μην εκφράσει την αποστροφή της για την ενέργεια μιας κυβέρνησης παρόμοια αντιρωσικής, αντιουκρανικής και φιλοϊμπεριαλιστικής.
Με τη σειρά του, συμπίπτοντας με το έγκλημα του αεροσκάφους της Μαλαισίας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αρχηγός κράτους με πυρηνικά, διέταζε το στρατό του να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, όπου είχαν πεθάνει ήδη μέσα σε λίγες μέρες εκατοντάδες παλαιστίνιοι, πολλοί απ' αυτούς παιδιά. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποστήριξε την ενέργεια, αποκαλώντας το αηδιαστικό έγκλημα πράξη νόμιμης άμυνας. Ο Ομπάμα δεν υποστήριξε τον Δαυίδ κατά του Γολιάθ, αλλά τον Γολιάθ κατά του Δαυίδ.

Όπως είναι γνωστό, νέοι άντρες και γυναίκες από το λαό του Ισραήλ, καλά προετοιμασμένοι για παραγωγική δουλειά, θα σταλούν να πεθάνουν χωρίς τιμή ούτε δόξα. Αγνοώ ποιο θα είναι το στρατιωτικό δόγμα των παλαιστινίων, αλλά γνωρίζω ότι ένας μαχητής διατεθειμένος να πεθάνει μπορεί να αμυνθεί ακόμα και από τα ερείπια ενός κτιρίου εφόσον έχει ένα τουφέκι, όπως έδειξαν οι ηρωικοί υπερασπιστές του Στάλινγκραντ.

Επιθυμώ μόνο να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον ηρωικό λαό που υπερασπίζεται την τελευταία σπιθαμή αυτού που υπήρξε η πατρίδα του εδώ και χιλιάδες χρόνια.









Φιντέλ Κάστρο Ρους
17 Ιουλίου 2014