Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 55,9%

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Στην ερώτηση "αν οι εκλογές γίνονταν αύριο, ποιον θα ψηφίζατε;", περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απάντησαν τον υποψήφιο του  Gran Polo Patriotico.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Η εταιρεία συμβούλων ερευνών Ideadatos δημοσίευσε την Παρασκευή τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος πρόεδρος του Gran Polo Patriótico Simón Bolívar, Νικολάς Μαδούρο, συγκεντρώνει ποσοστό 55,9%

Η Ideatos εξήγησε ότι η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 983 ερωτηθέντων μεταξύ 12 και 17 Ιουλίου 2024 στη Βενεζουέλα. Οι συμμετέχοντες ήταν Βενεζουελάνοι ηλικίας άνω των 18 ετών και χρησιμοποιήθηκε ένα στρωματοποιημένο ερευνητικό εργαλείο, με περιθώριο σφάλματος έως 3% και αξιοπιστία 95%.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην προτίμηση των ψηφοφόρων. 

Ομοίως, η συμμετοχή των ψηφοφόρων αναμένεται να ξεπεράσει το 59%. Σε αυτό το πλαίσιο, στο ερώτημα αν οι εκλογές γίνονταν αύριο, ποιον θα ψηφίζατε; Περισσότεροι από τους μισούς επιβεβαίωσαν την εκλογική υποστήριξή τους στον υποψήφιο του Gran Polo Patriotico.
 


Από την άλλη πλευρά, η δημοσκόπηση κατέγραψε  ότι ο  Εντμούντο Γκονζάλες  της Plataforma Unitaria Democrática (PUD) είχε την υποστήριξη περίπου του ενός πέμπτου του εκλογικού σώματος, με 22,4% υποστήριξη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης συγκέντρωναν μαζί το 13,3 τοις εκατό της υποστήριξης των ψηφοφόρων και, τέλος, το 8,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων δεν γνώριζε ή δεν δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, το 59,9% δήλωσε ότι θα ψηφίσει σίγουρα, το 13,4% δήλωσε ότι ενδεχομένως θα ψηφίσει, ένα άλλο 17,8% δεν γνώριζε ή δεν απάντησε, ενώ το 8,9% επιβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει. 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV), μαζί με τα άλλα κόμματα που απαρτίζουν τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο, είχαν ποσοστό αποδοχής 52,8%.

Εν τω μεταξύ, το PUD έχει 12,8 τοις εκατό υποστηρικτές, άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί της αντιπολίτευσης 12,9 τοις εκατό, το 15,1 τοις εκατό δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε και το 6,4 τοις εκατό απάντησε ότι προτιμά ένα κόμμα που δεν περιλαμβάνεται στην εκλογική λίστα.

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram