Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε το Μάιο κατά 2,9% σε ετήσια βάση

Πηγή: Sputnik Mundo (latamnews.lat)

Τον Μάιο του 2024, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 2,9% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση [ΕΕ]" , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο όγκος της βιομηχανικής παραγωγής στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.


Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Trading Economics ανέμεναν ετήσια μείωση 2% και μηνιαία μείωση 1%.

Στην ΕΕ, ο όγκος της βιομηχανικής παραγωγής μειώθηκε τον Μάιο κατά 2,5% σε ετήσια βάση και κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, εξηγεί η έκθεση.

Παράλληλα, η μηνιαία παραγωγή διαρκών αγαθών μειώθηκε κατά 1,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,1% στην ΕΕ, ενώ η παραγωγή βραχυπρόθεσμων καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 1,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,8% στην ΕΕ.

Η παραγωγή στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,8 % σε ετήσια βάση στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,4 % σε ετήσια βάση στην ΕΕ.

Επιπλέον, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ μειώθηκε κατά 1,0%. Επιπλέον, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ μειώθηκε κατά 1,2%.

Η σημαντικότερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο καταγράφηκε στην Ιρλανδία (+6,7%), το Λουξεμβούργο (+3,9%) και τη Λετονία (+3,1%), ενώ η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση καταγράφηκε στη Σλοβενία (-7,3%), τη Ρουμανία (-6,2%) και τη Δανία (-4,9%).

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram