Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Δικαστής του Εκουαδόρ διέταξε την προφυλάκιση του Ραφαέλ Κορέα

Πηγή: Telesurtv.net

Η εισαγγελία του Εκουαδόρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η δικαστής Ντανιέλα Καμάτσο δέχθηκε το αίτημα της οντότητας της και αποφάσισε το μέτρο της «προληπτικής κράτησης» (προφυλάκισης) εναντίον του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε επίσης κατά του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας, ο οποίος είναι ήδη υπό κράτηση, καθώς και των πρώην αξιωματούχων Βάλτερ Σολίς, Βινίσιο Αλβαράδο και Γιαμίλ Μασού.


Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας της υπόθεσης υποτιθέμενης δωροδοκίας κατά την ανάθεση συμβάσεων με το κράτος.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος απάντησε στο λογαριασμό του στο Twitter στις κατηγορίες της Εισαγγελίας και ισχυρίστηκε ότι είναι ψευδείς, αφού έχει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του ενόψει της δίωξης εναντίον του.

Σε μια δήλωση προς το μέσο ενημέρωσης HispanTV, ο ηγέτης του Εκουαδόρ αμφισβήτησε τις προσπάθειες να τον ενοχοποιήσουν για υποτιθέμενες πράξεις διαφθοράς κατά τη διάρκεια της θητείας του, επαναλαμβάνοντας ότι τώρα γίνεται πισωγύρισμα σε όλα τα επιτεύγματα που είχαν σημειωθεί στη διακυβέρνησή του.

Ομοίως, ο Κορέα επέμεινε ότι τα ψέματα που ειπώθηκαν δεν έχουν καμιά βάση, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση να τον βλάψουν και να τον προσθέσουν στους πολιτικούς κρατουμένους στη χώρα. "(Είναι) ένα ψέμα, μια μεγάλη φάρσα που προωθείται από τα ΜΜΕ», είπε.