Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Προετοιμασίες στη Βολιβία για τις εκδηλώσεις των 50 χρόνων για τον Τσε


Πηγή: Telesurtv.net

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες είχε την προηγούμενη Τρίτη συνάντηση με κοινωνικές οργανώσεις του διαμερίσματος της Σάντα Κρους, για να συντονίσει τις τιμητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενη Οκτώβρη, με σκοπό να τιμηθούν τα 50 χρόνια της επαναστατικής εποποιίας του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα στη Βολιβία.

«Το κάνουμε εκ των προτέρων, γιατί αυτές οι εκδηλώσεις έχουν διεθνή αντίκτυπο λόγω της ανακοίνωσης της άφιξης χιλιάδων ατόμων, ιδιαίτερα στην τοποθεσία της Βαγιεγκράντε», δήλωσε ο Τίτο Σανχινές, στην παρουσίαση των οργανώσεων που συγκροτούν τη Διαμερισματική Συντονιστική της Αλλαγής της Σάντα Κρους.


Η εκδήλωση μνήμης των πενήντα χρόνων της παρουσίας του Τσε στη Βολιβία, μεταξύ 4 και 12 Οκτώβρη, θα προσελκύσει την παρουσία αρχών, διεθνών προσωπικοτήτων και οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Η πόλη της Βαγιεγκράντε, στα ΝΑ της Βολιβίας, όπου έγινε η εκταφή των λειψάνων του Τσε τον Ιούλιο του 1997, τρεις δεκαετίες μετά τον τουφεκισμό και την ταφή του σε ομαδικό τάφο, θα είναι το σκηνικό διαφόρων φόρουμ, συζητήσεων, καλλιτεχνικών και μουσικών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο αρχηγός του κράτους της Βολιβίας ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τις κοινωνικές οργανώσεις να φτιάξουν μια ατζέντα εργασίας για να παρέχουν τις απαραίτητες συνθήκες φιλοξενίας, σίτισης και βασικών υπηρεσιών στις διεθνείς αποστολές και στους εκατοντάδες επισκέπτες που θα φθάσουν στη Βαγιεγκράντε.