Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Περισσότεροι από 550 προσκεκλημένοι στους εορτασμούς της Σαντινίστικης Επανάστασης

 Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu

Μανάγκουα, 8 Ιουλ'ίου (Prensa Latina) Περισσότεροι από 550 διεθνείς προσκεκλημένοι θα συνοδεύσουν τη Νικαράγουα στον εορτασμό της 45ης επετείου του θριάμβου της λαϊκής επανάστασης των Σαντινίστας, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος Ροσάριο  Μουρίγιο.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου, η αντιπρόεδρος δήλωσε ότι θα φθάσουν αντιπροσωπείες από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή, τον Καναδά, την Κολομβία, τη Χιλή, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ονδούρα, το Μεξικό, τον Παναμά, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Παλαιστίνη.

Πρόσθεσε ότι στη Νικαράγουα θα φθάσουν επίσης επίσημες αντιπροσωπείες από τη Λευκορωσία, τη Ζιμπάμπουε, τη Ρωσία, την Αλγερία, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Νότια Οσετία, το Ιράν, την Αγκόλα, τη Νότια Αφρική, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Κουβέιτ, το Κατάρ, τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες.

Θα συμμετάσχουν επίσης πρέσβεις αφρικανικών χωρών που έχουν συνδέονται με τη Νικαράγουα από την Κούβα, καθώς και βουλευτές της Ονδούρας και της Ισπανίας.

Η υψηλόβαθμΗ ηγέτης των Σαντινίστας υπογράμμισε μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων την παρουσία της αγωνίστριας για την παλαιστινιακή υπόθεση, Λέιλα Χάλεντ.

Σε αυτό το πνεύμα, η Μουρίγιο   εξέφρασε την άποψη ότι η Χάλεντ αντιπροσωπεύει τον σθεναρό, γενναίο και θαρραλέο αγώνα του παλαιστινιακού λαού "που δυστυχώς κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της γενοκτονίας που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση".

"Πολλοί σύντροφοι, πολλή αλληλεγγύη, θαυμασμός και σεβασμός για τη Σαντινίστικη Λαϊκή Επανάσταση και τον απέραντο ηρωισμό του λαού της Νικαράγουας που ξέρει από αγώνα, που ξέρει από τιμή, που ξέρει από αγάπη, μεγάλη αγάπη", είπε.

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram