Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

O Mαδούρο επιβεβαίωσε την αδερφοσύνη Βενεζουέλας – Κούβας που οραματίστηκαν ο Μπολίβαρ και ο Μαρτί



Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιβεβαίωσε την αδερφοσύνη μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κούβας, που οραματίστηκαν ο Σιμόν Μπολίβαρ και ο Χοσέ Μαρτί, ως Μεγάλη Πατρίδα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, την οποία οικοδομούν σήμερα οι λαοί, 122 χρόνια μετά τον θάνατο του εθνικού ήρωα της Κούβας.

Οι κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και Φιντέλ Κάστρο ενίσχυσαν τους δεσμούς που μας κάνουν σήμερα να είμαστε μία πατρίδα, η Μεγάλη Πατρίδα της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, που οικοδομούν σήμερα οι λαοί με αγάπη και αφοσίωση”, έγραψε στο facebook ο αρχηγός του Βενεζολάνικου Κράτους, αποτίοντας φόρο τιμής στον Μαρτί και επισήμανε “ο Απόστολος της Ανεξαρτησίας του μεγαλύτερου νησιού των Αντιλών που πρόσφερε τη ζωή του στην υπόθεση της απελευθέρωσης όταν έπεσε σε ενέδρα στις 19 Μαίου 1895”.

Αυτός ο άνθρωπος των γραμμάτων ήταν ένας ένθερμος θαυμαστής του Σιμόν Μπολίβαρ, σε τέτοιο βαθμό που όταν έφτασε στη Βενεζουέλα σαν δάσκαλος, όπως λένε οι διηγήσεις, το πρώτο πράγμα φτάνοντας στο Καράκας πριν καν να ψάξει να βρει που θα μείνει, πήγε στην Plaza Mayor όπου είναι το άγαλμα του έφιππου Μπολίβαρ και στάθηκε σιωπηλός μπροστά του να το παρατηρεί”.

Ο πρόεδρος Μαδούρο εξήρε την κληρονομιά του Μαρτί για την ανεξαρτησία, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του αποφασισμένος να αγωνιστεί για την απόλυτη ελευθερία της Κούβας, μαζί με τους κουβανούς έφιππους αντάρτες (mambises -guerrilleros) της ανεξαρτησίας.

Από τότε οι δεσμοί αδερφοσύνης των λαών μας έγιναν στερεοί και άφθαρτοι και έτσι θα παραμείνουν για πάντα”, τόνισε ο Μαδούρο.