Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Επίσκεψη της Αλέιδα Γκεβάρα στην Κύπρο


Μετά από πρόσκληση του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, η Αλέιδα Γκεβάρα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο η οποία θα αρχίζει στις 29 Ιουνίου. Η επίσκεψη της Αλέιδα Γκεβάρα, η οποία είχε επισκεφθεί ξανά την Κύπρο το 1997, συμπίπτει με τα 25 χρόνια δράσης του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε.

Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του θρυλικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, είναι παιδίατρος και διακρίνεται για τη συμμετοχή της σε ανθρωπιστικές αποστολές αλληλεγγύης ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιείται διεθνώς ως πρέσβειρα της Κουβανικής Επανάστασης, των επιτευγμάτων της αλλά και του αγώνα για τερματισμό του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.



Στο πρόγραμμα της επίσκεψης της Αλέιδα Γκεβάρα στην Κύπρο περιλαμβάνονται η συμμετοχή της στη μεγάλη εκδήλωση για τα 25χρονα του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου, σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με θέμα την Κουβανική Επανάσταση, η συμμετοχή της στο 30ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ και μια σειρά επαφών και συναντήσεων με το κυπριακό κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα, με την κοινότητα των Λατινοαμερικάνων που ζουν στην πατρίδα μας καθώς και με πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους της Κύπρου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη της Αλέιδα Γκεβάρα στην Κύπρο θα ανακοινωθούν αργότερα από τον ΚυπροΚουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας.
 29.05.2017