Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Οι Πέντε Κουβανοί ευχαριστούν το κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και καλούν σε συνέχιση του αγώνα


Εσάς λοιπόν που, κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της φυλάκισης μας, συντροφέψατε το λαό μας στον αγώνα του για ένα καλύτερο μέλλον, σας προτρέπουμε να συνεχίσετε.
Υπερασπίζοντας την κουβανική επαναστατική διαδικασία. Συντροφεύοντας την αγαπημένη μας Μπολιβαριανή Επανάσταση της Βενεζουέλας στον αγώνας της ενάντια στους λακέδες της αυτοκρατορίας, οι οποίοι χωρίς αποτέλεσμα επιδιώκουν να ανακόψουν τα όνειρα του Μπολίβαρ και του Τσάβες.
Αλλά και να υποστηρίξετε τους αγώνες άλλων λαών του κόσμου για την πραγματική τους ανεξαρτησία”.

Μηνύματα στους αγωνιστές του κινήματος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, έστειλαν ο Φερνάντο Γκονζάλες και ο Χεράρντο Ερνάντες, δύο από τους Πέντε Κουβανούς που παρέμειναν για πάνω από 16 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ και απελευθερώθηκαν πρόσφατα στα πλαίσια της συμφωνίας Κούβας – ΗΠΑ. Το μήνυμα στάλθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου τους “ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ μιλούν για τη ζωή τους μέσα στην εργατική τάξη των ΗΠΑ” , που εκδόθηκε πρόσφατα στα ελληνικά από τις Εκδόσεις ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χοσέ Μαρτί”.


Μήνυμα του Φερνάντο Γκονζάλες Γιορτ



Αβάνα, 26 Μάη 2017
59ο έτος της Επανάστασης


Αγαπητά αδέρφια μας, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοσέ Μαρτί», στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ενημερωθήκαμε ότι σήμερα, θα παρουσιάσετε ένα νέο βιβλίο αφιερωμένο στους Πέντε στα ελληνικά, σαν αποτέλεσμα της προσωπικής και ομαδικής προσπάθειας όλων εσάς, των αδερφών μας στους αγώνες και στα ιδανικά για τα οποία παλεύουμε.

Όλων εσάς, που έχετε αφιερωθεί στην αλληλεγγύη με την Κουβανική Επανάσταση και με άλλες δίκαιες υποθέσεις σε όλο τον κόσμο, παρά τους προσωπικούς και υλικούς περιορισμούς.

Εσάς λοιπόν που, κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της φυλάκισης μας, συντροφέψατε το λαό μας στον αγώνα του για ένα καλύτερο μέλλον, σας προτρέπουμε να συνεχίσετε.

Υπερασπίζοντας την κουβανική επαναστατική διαδικασία. Συντροφεύοντας την αγαπημένη μας Μπολιβαριανή Επανάσταση της Βενεζουέλας στον αγώνας της ενάντια στους λακέδες της αυτοκρατορίας, οι οποίοι χωρίς αποτέλεσμα επιδιώκουν να ανακόψουν τα όνειρα του Μπολίβαρ και του Τσάβες.

Αλλά και να υποστηρίξετε τους αγώνες άλλων λαών του κόσμου για την πραγματική τους ανεξαρτησία.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων της αιχμαλωσίας μας ποτέ δεν ήμασταν μόνοι, ούτε καν όταν μας επέβαλλαν την τιμωρία του «λάκκου» δηλ. την απομόνωση.

Διότι πάντα μας συντρόφευε ο αγώνας των συγγενών μας και του λαού μας, το στρατηγικό όραμα του αήττητου ηγέτη μας, του Comandante en Jefe Fidel Castro, αλλά και η διεθνής αλληλεγγύη.

Όλα αυτά αποτέλεσαν μόνιμο κίνητρο και παρότρυνση για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας.

Από αυτήν μάθαμε ότι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σημαίνει ΝΙΚΗ.
Γι’ αυτό αδέρφια μας, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Φερνάντο Γκονζάλες Γιορτ

___________________________________________________________________________________

Μήνυμα του Χεράρντο Ερνάντες Νορντέλο



Αγαπητά μας αδέρφια,

Ευχαριστούμε τις Εκδόσεις Διεθνές Βήμα, που εξέδωσε στην ελληνική γλώσσα το βιβλίο του "Pathfinder", και στο οποίο εμείς οι Πέντε διηγούμαστε κάποιες εμπειρίες από τη ζωή μας στη φυλακή.

Κάποιοι από αυτούς που το έχουν διαβάσει, εκπλήσσονται από το γεγονός ότι εμείς οι Πέντε δεν θεωρηθήκαμε ποτέ, ούτε κατ’ ελάχιστον, ως πολιτικοί κρατούμενοι και ότι μοιραστήκαμε, ακόμα και τα κελιά μας, με κάθε είδους κοινούς εγκληματίες.

Μερικές φορές μας ρωτούν πως μπορέσαμε να αντισταθούμε τόσα χρόνια και η απάντηση είναι πολύ απλή: αντισταθήκαμε, γιατί είμαστε παιδιά ενός λαού που δεν έχουν μπορέσει να τον γονατίσουν, για πάνω από μισό αιώνα, με κάθε είδους επιθέσεις.

Όμως, επίσης αντισταθήκαμε, γιατί είχαμε στο πλευρό μας την υποστήριξη συναγωνιστριών και συναγωνιστών όπως εσείς, όπου οι δράσεις αλληλεγγύης σας, μάς έδιναν δύναμη για να αντιστεκόμαστε κάθε μέρα σε εκείνες τις συνθήκες.

Γι’ αυτό και δεν περνά ούτε μια μέρα στην ζωή μας, που να μην θυμόμαστε και να μην ευχαριστούμε εκείνους οι οποίοι μας υποστήριξαν στον αγώνα μας και που έκαναν δυνατό το να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Όμως ο αγώνας δεν τελείωσε και, σε εμάς τους Πέντε, μάς δίνει ικανοποίηση να ξέρουμε ότι η Κούβα μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στα αδέρφια μας στην Ελλάδα για κάθε μια από τις μάχες που έχουμε να δώσουμε, όπως αυτή του να βάλουμε τέλος στον εγκληματικό αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στην Κούβα, αλλά και αυτή της επιστροφής της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που βρίσκεται παράνομα στο έδαφός μας. Με την δική σας υποστήριξη, κάποια μέρα θα γιορτάσουμε και αυτές τις νίκες.

Δεχθείτε όλοι, εξ ονόματος επίσης και του Ρενέ, του Ραμόν, του Φερνάντο και του Αντόνιο, αλλά και των συγγενών μας, τις πιο ειλικρινείς μας ευχαριστίες και μια δυνατή επαναστατική αγκαλιά.

Μέχρι τη Νίκη για πάντα!
Χεράρντο Ερνάντες Νορντέλο