Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ο Μαραντόνα θα παίξει για την ειρήνη στην Κολομβία

Πηγή: telesurtv.net

Ο διεθνής αστέρας Ντιέγκο Αρμαντο Μαραντόνα,  θα παίξει στον ποδοσφαιρικό “Αγώνα για την Eιρήνη”  στη μνήμη των θυμάτων της σύγκρουσης, στις 10 Απρίλη στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μποκοτά.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο της Μποκοτά , όπου – σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της πρωτεύουσας – ο Μαραντόνα “θα αντιμετωπίσει μεγάλες δόξες του Κολομβιανού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου”.

Το γήπεδο βρίσκεται νότια της Μποκοτά και ο αγώνας γίνεται με στόχο να στηρίξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας) για την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης στην Κολομβία.

Ο Mαραντόνα θα βρεθεί στην Κολομβία για τον τρίτο γύρο της περιοδεύουσας εκπομπής του “De Zurda”, που μεταδόθηκε πρώτη φορά  κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλου της Βραζιλίας και θα επαναληφθεί στο Κόπα Αμέρικα 2015 στη Χιλή, αποκλειστικά από το κανάλι telesur.

H κυβέρνηση της Κολομβίας και οι FARC-EP διεξάγουν εδώ και μερικά χρόνια   συνομιλίες για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης που διεξάγεται εδώ και 50 χρόνια, που έχει αφήσει 600.000 νεκρούς και  5 εκατομμύρια εκτοπισμένους. 

Σχετικές Αναρτήσεις: