Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Δολοφονήθηκε ο βουλευτής του PSUV Ρόμπερτ Σέρα στο Καράκας

Πηγή: Telesur

Δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο νεαρός βουλευτής του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) Ρόμπερτ Σέρα, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Ο 27χρονος Σέρα δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στη συνοικία Λα Παστόρα του Καράκας, μαζί με τη συντρόφισσά του Μαρία Ερέρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μιγέλ Ροντρίγκες Τόρε.

Ο υπουργός απέφυγε να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του εγκλήματος, καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διαλευκανθεί η διπλή δολοφονία και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι.


Ο Σέρα γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1987 στο Μαρακαϊμπο. Ήταν απόφοιτος νομικής από το Καθολικό Πανεπιστήμιο Αντρές Μπέγιο, με μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία. Ηγέτης του φοιτητικού κινήματος με σημαντικό έργο υπέρ της Μπολιβαριανής Επανάστασης, τοποθετήθηκε επικεφαλής της νεολαίας του PSUV στο Καράκας. Συνεργάστηκε με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Τάρεκ Αλ Αϊσάμι,  στο πρόγραμμα Mil Veces Juventud (Χίλιες φορές Νεολαία), για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων στις φτωχογειτονιές. Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2010 εξελέγη με το PSUV νεότερος βουλευτής, σε ηλικία 23 ετών.

Σύμφωνα με αξιωματούχους και εκπροσώπους της κυβέρνησης, ο Σέρα θα μείνει στη μνήμη ως παράδειγμα για τις νέες γενιές, γεμάτος ζωή, ικανότητα και αγάπη για το λαό, αρετές που έδειξε και με τις παρεμβάσεις του στην Εθνοσυνέλευση. Από τους πρώτους που έστειλαν συλληπητήρια ήταν ο πρόεδρος  Νικολάς Μαδούρο και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ντιοσντάνο Καμπέγιο.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν το έγκλημα είχε πολιτικά κίνητρα, ωστόσο τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και δήμαρχος του Καράκας, Χόρχε Ροντρίγκες, ζήτησαν από το λαό ψυχραιμία και να μην απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις.