Αναρτήσεις ανά χώρα

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ιστορική νίκη των Τσαβίστας στα 70α γενέθλια του Τσάβες και απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Νίκη των Τσαβίστας στις προεδρικές εκλογές ~ Eπανεκλογή Μαδούρο
  • Επιθέσεις  της φασιστικής δεξιάς σε εκλογικά τμήματα και καταστροφή εκλογικού υλικού
  • Κυβερνοεπίθεση διαρκείας στον ιστότοπο του CNE (εκλογική αρχή) με στόχο να προκληθεί εκλογικό μπλακάουτ στη μετάδοση  των αποτεσμάτων  και στη συνέχεια γενικευμένη βία και πρόκληση χάους.
  • Πολιορκία  από ακροδεξιούς, πρεσβειών της Βενεζουέλας  στο εξωτερικό, με συμμετοχή μελών της κυβέρνησης και απειλή επίθεσης στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας στην Αργεντινή.
  • Κοινή ανακοίνωση υπουργών εξωτερικών δεξιών κυβερνήσεων  χωρών της Λατινικής Αμερικής για νοθεία, πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
29 Ιουλίου

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Βούλιαξε το Καράκας από τους Τσαβίστας ~ (video/fotos)


Kαράκας, 25 Ιουλίου 2024, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του "Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου" που έκλεισε την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών στη Βενρζουέλα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε το Μάιο κατά 2,9% σε ετήσια βάση

Πηγή: Sputnik Mundo (latamnews.lat)

Τον Μάιο του 2024, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2023, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 2,9% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση [ΕΕ]" , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο όγκος της βιομηχανικής παραγωγής στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΚΟΥΒΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΛΙΟΥ 1953 ~ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ για την ΚΟΥΒΑ στο STUDIO new star art cinema

Από την επίθεση στη Μονκάδα  στην Επανάσταση που συνεχίζει

Η NEW STAR  σας καλεί στις ΟΛΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ για την ΚΟΥΒΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26/7  στον ιστορικό κινηματογράφο STUDIO new star art cinema 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  Πληροφορίες για το πρόγραμμα - κρατήσεις θέσεων: 210-8640054 

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΙΜΑΤΙΖΕΤΑΙ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Το παγκόσμιο δημόσιο χρέος αυξάνεται ταχύτερα από την παγκόσμια οικονομία

Πηγή:  Sputnik Mundo (latamnews.lat)

Το παγκόσμιο ενοποιημένο δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Ταυτόχρονα, ο ρυθμός ανάπτυξής του είναι υψηλότερος από αυτόν της παγκόσμιας οικονομίας, δείχνουν οι υπολογισμοί του Sputnik που βασίζονται σε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι υπολογισμοί περιλαμβάνουν στοιχεία από 178 οικονομίες που δημοσίευσαν εκθέσεις για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στα μέσα του 2023. Ο αριθμός του ενοποιημένου δημόσιου χρέους περιλαμβάνει το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, των περιφερειών και των δήμων.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου για την επέτειο της 26ης Ιουλίου

Πηγή: www.ellinokouvanikos.gr

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης σας προσκαλεί στην εκδήλωσή του, για να τιμήσουμε την επέτειο της ηρωικής επίθεσης στον Στρατώνα Μονκάδα στις 26 Ιουλίου 1953.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο προαύλιο της ΠΕΚΑΜ – Μουσείο Μακρονήσου, Αγ. Ασωμάτων 31, Θησείο.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 55,9%

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Στην ερώτηση "αν οι εκλογές γίνονταν αύριο, ποιον θα ψηφίζατε;", περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απάντησαν τον υποψήφιο του  Gran Polo Patriotico.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να προηγείται με μεγάλη διαφορά στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Η εταιρεία συμβούλων ερευνών Ideadatos δημοσίευσε την Παρασκευή τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος πρόεδρος του Gran Polo Patriótico Simón Bolívar, Νικολάς Μαδούρο, συγκεντρώνει ποσοστό 55,9%

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Η Κούβα καταγγέλει τις προσπάθειες της άκρας δεξιάς να αποσταθεροποιήσει τη Βενεζουέλα

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Κούβας Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ κατήγγειλε τις προσπάθειες της βενεζουελάνικης άκρας δεξιάς να αποσταθεροποιήσει τη Βενεζουέλα.

Η Κούβα κατήγγειλε τις μόνιμες προσπάθειες δημιουργίας βίας στη Βενεζουέλα από φορείς και τμήματα της ακροδεξιάς. Επιπλέον, πράξεις παρέμβασης ξένων δυνάμεων στις εσωτερικές της υποθέσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν καταφέρνουν να νικήσουν τη Μπολιβαριανή Επανάσταση, δήλωσε ο πρόεδρος.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Το Youtube μπλοκάρει το λογαριασμό της πλατφόρμας La Iguana TV της Βενεζουέλας

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Το κανάλι καλεί τους πολίτες να σπάσουν τον ψηφιακό αποκλεισμό με την εγγραφή τους στον εναλλακτικό μας λογαριασμό.

Ακολολυθησε το μπλοκάρισμα και άλλων καναλιών αριστερών προσωπικοτήτων και πολιτικών της Βενεζουέλας.

Η πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης La Iguana TV ανέφερε την Τρίτη ότι ο λογαριασμός της στο YouTube, με περισσότερους από 270.000 συνδρομητές, μπλοκαρίστηκε από το αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο μέχρι τις 29 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα. 

Η άκρα δεξιά στη Βενεζουέλα σχεδιάζει να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο επικεφαλής της  Διοίκησης της Καμπάνιας Venezuela Nuestra,  Χόρχε Ροντρίγκες, κατήγγειλε την Παρασκευή ότι η ακροδεξιά δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει νόμιμα στις προεδρικές εκλογές της 28 Ιουλίου και έχει θέση σε εφαρμογή ένα σχέδιο για μη αναγνώριση του αποτελεσμάτος των εκλογών, σχέδιο που έχει την υποστήριξη των ηγεμονικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Ροντρίγκες υποστήριξε ότι υπάρχουν τμήματα (της δεξιάς) που δεν κάνουν προεκλογική εκστρατεία και θέλουν να κερδίσουν όχι με ψήφους, αλλά με bots, καταφεύγοντας στη χειραγώγηση της πραγματικότητας από τα μέσα ενημέρωσης. 

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Η Βενεζουέλα και η Κούβα στέλνουν συλλυπητήρια στο Βιετνάμ για τον θάνατο του Νγκουγέν Φου Τρονγκ

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο Νγκουγέν Φου Τρονγκ εφάρμοσε και ανέπτυξε δημιουργικά τον μαρξισμό-λενινισμό και τη σκέψη του Xo Tσι Μινχ στην οικοδόμηση ενός διαφανούς και σταθερού κόμματος και ενός σοσιαλιστικού κράτους δικαίου με πρωταγωνιστή τον λαό.

Οι πρόεδροι της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, εξέφρασαν τη λυπη τους την Παρασκευή τον θάνατο του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ (ΚΚΒ), Νγκουγέν Φου Τρονγκ.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Alejandro Diaz America Latina, Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

Παρασκευή 19 Ιουλίου
Ώρα Έναρξης: 21:00
 ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ) ΕΙΣΟΔΟΥ 
 από Τρίτη 16 Ιουλίου 9:00

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2024
 Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον λαό της Παλαιστίνης  

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

H Rossiya Airlines επαναλαμβάνει τις πτήσεις Μόσχα~Αβάνα

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Η αεροπορική εταιρεία Rossiya  ανακοίνωσε σήμερα στην Αβάνα ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις από τη Μόσχα προς την πρωτεύουσα της Κούβας Αβάνα από τις 13 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της Rossiya, στην οποία είχε πρόσβαση η Prensa Latina, αναφέρει ότι τα εισιτήρια πωλούνται ήδη στην ιστοσελίδα της Aeroflot για τις πτήσεις της Κυριακής. Σύμφωνα με την ίδια την αεροπορική εταιρεία, ο προορισμός της Αβάνας έχει μεγάλη ζήτηση από τους ταξιδιώτες, καθώς η πρωτεύουσα του κράτους της Καραϊβικής θεωρείται από τους Ρώσους ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της Κούβας, μαζί με άλλους πόλους, κυρίως τους παραλιακούς.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Η Κούβα στηρίζει την Κίνα στο νέο παράδειγμα της συνεργασίας της για βιώσιμη ανάπτυξη

Πηγή:  Granma - Órgano oficial del PCC

Μήνυμα του Προέδρου της Κούβας εκφωνήθηκε κατά την έναρξη της δεύτερης συνάντησης υψηλού επιπέδου του Παγκόσμιου Φόρουμ Δράσης για την  Kοινή Ανάπτυξη. 

Το μήνυμα της Κούβας μεταφέρθηκε κατά την έναρξη της Δεύτερης Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου του Φόρουμ για την Παγκόσμια Δράση για την Κοινή Ανάπτυξη, εκδήλωση στην οποία, μέσω βίντεο, ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες  , εξέφρασε την εμπιστοσύνη του νησιού σε αυτή την κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγών και συνεργασίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Cubainformación: ΕΝΑΣ ΣΤΟΛΟΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ; - (video 63 / ελληνικοί υπότιτλοι )

 José Manzaneda, συντονιστής του Cubainformación, Ελληνικοί υπότιτλοι:La Red Solid@ria Griega -  Μια από τις μεγαλύτερες μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο σήμερα, ο οικονομικός αποκλεισμός του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ έχει, σε όχι λίγα ΜΜΕ τους "απαραίτητους συνεργάτες" του (1).

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ο Ντανιέλ Χάδουε προσφεύγει στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της χιλιανής δικαιοσύνης για τη δικαστική δίωξη εναντίον του

Πηγή:   Página|12 (pagina12.com.ar)

Η υπεράσπιση του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής ζήτησε από τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επανεξετάσει τα προληπτικά μέτρα για να μην εκτίσει 45 ημέρες προφυλάκισης.

Το Τρίτο Εγγυητικό Δικαστήριο του Σαντιάγο δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου της Ρεκολέτα, Ντανιέλ Χάδουε, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησαν οι ενάγοντες στην υπόθεση για φερόμενη διαφθορά σε λαϊκά φαρμακεία.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Τραυματίστηκε ο Τραμπ μετά από απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021), χρειάστηκε να απομακρυνθεί ξαφνικά από την ομάδα ασφαλείας του μετά από επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και ο πρώην πρόεδρος έσκυψε και καλύφθηκε πίσω από το βήμα όπου εκφωνούσε την ομιλία του, εν μέσω των κραυγών όσων είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν. Ένα από τα βλήματα τον χτύπησε στο δεξί αυτί.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Περισσότεροι από 635 διεθνείς παρατηρητές θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 28ης Ιουλίου στη Βενεζουέλα

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

"Με χαρά ανοιγόμαστε στον κόσμο για να δουν τι θα συμβεί στη Βενεζουέλα", δήλωσε ο Γκιλ, τονίζοντας ότι η Βενεζουέλα διαθέτει ένα από τα καλύτερα εκλογικά συστήματα στον κόσμο.

Σε συνάντηση με το διπλωματικό σώμα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη μονιμότητα μιας σταθερής, συμμετοχικής και πρωταγωνιστικής δημοκρατίας στη χώρα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Γκίλ  προσέφερε μια αξιολόγηση στο διαπιστευμένο στη χώρα διπλωματικό σώμα, σχετικά με την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στη χώρα της Νότιας Αμερικής στα 25 χρόνια συμμετοχικής και πρωταγωνιστικής δημοκρατίας.

Τέσσερις παράλογες αντιπαραθέσεις, Clodovardo Hernández

Πηγή: Cuatro F

Η προεκλογική περίοδος αποπροσανατολίζει τη συζήτηση

Αρνούνται τη σημασία μιας συμφωνίας

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, ορισμένες αντιπαραθέσεις γίνονται πιο παράλογες και ανόητες. Για παράδειγμα, τα κόμματα και οι ηγέτες που -υποτίθεται ότι- είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν την πίστη των υποστηρικτών τους στην ψήφο, αρνούνται να υπογράψουν μια συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων για την αναγνώριση των αποτελεσμάτων της 28ης Ιουλίου, δημιουργώντας έτσι νέο σκεπτικισμό για την ίδια την πράξη της ψηφοφορίας.

Παρεμπιπτόντως, η πίστη αυτή έχει σπάσει από τους ίδιους, από και πολλά χρόνια σποράς, καλλιέργειας και συγκομιδής αμφιβολιών για την Εκλογική Εξουσία και διάδοσης αβάσιμων ισχυρισμών περί νοθείας. 

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Αποδεικτικά στοιχεία για ένα νέο τρομοκρατικό σχέδιο κατά της Κούβας (+ Βίντεο)

Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC
JJorge Ernesto Angulo Leiva 

Το Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου στρατολόγησης που αποσκοπούσε στην προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών στo νησί, από το έδαφος των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κούβας
(MΙΝΙΝΤ) γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου στρατολόγησης, το οποίο εξουδετερώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, με στόχο την προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών στο νησί από το έδαφος των ΗΠΑ.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Περισσότεροι από 550 προσκεκλημένοι στους εορτασμούς της Σαντινίστικης Επανάστασης

 Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu

Μανάγκουα, 8 Ιουλ'ίου (Prensa Latina) Περισσότεροι από 550 διεθνείς προσκεκλημένοι θα συνοδεύσουν τη Νικαράγουα στον εορτασμό της 45ης επετείου του θριάμβου της λαϊκής επανάστασης των Σαντινίστας, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος Ροσάριο  Μουρίγιο.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου, η αντιπρόεδρος δήλωσε ότι θα φθάσουν αντιπροσωπείες από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αργεντινή, τον Καναδά, την Κολομβία, τη Χιλή, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ονδούρα, το Μεξικό, τον Παναμά, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Παλαιστίνη.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Με τον Μπουκέλε αρχίζει η αντεπανάσταση που χρηματοδοτείται από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την Ολιγαρχία στο Ελ Σαλβαδόρ

Πηγή:  Diario Co Latino / Por Colectivo Tetzáhuitl*

Η φιλοολιγαρχική δικτατορία του Μπουκέλε, η πιο πρόσφατη "επίθεση" της Ολιγαρχικής Δεξιάς και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Σαλβαδοριανής Αριστεράς και των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι μια σταθερά στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής από τον περασμένο αιώνα ότι όταν απειλούνται τα συμφέροντα της Ολιγαρχίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι δύο καταφεύγουν στην επίθεση κατά της Αριστεράς, του επαναστατικού κοινωνικού κινήματος, της προοδευτικής διανόησης και σε οτιδήποτε "μυρίζει" απειλή.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ο Έβο Μοράλες και το κίνημα προς το σοσιαλισμό στη Βολιβία, Alberto Guillermo Prieto Rozos

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ 
ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ & ΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ  


Στη Βολιβία, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες στρατιωτικής διακυβέρνησης, η κυβέρνηση της χώρας επέστρεψε στην πολιτική διακυβέρνηση στους πολιτικούς που είχαν ανασυνταχθεί και επιπλεύσει από την επανάσταση του 1952.  

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Η Κούβα διαψεύδει την παρουσία κινεζικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

Πηγή:  Cuba Si

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Kάρλος Φερνάντες ντε Κοσίο , αμφισβήτησε σήμερα ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σταθμοί ακρόασης σε κινεζικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί.

Σύμφωνα με σχόλιό του στο X (πρώην Twitter), η Wall Street Journal, μια αμερικανική εφημερίδα που επικεντρώνεται σε οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, "επιμένει να εξαπολύει μια εκστρατεία εκφοβισμού που σχετίζεται με την Κούβα".

Ο Λόπες Ομπραδόρ ευχαριστεί την Κούβα για τη συνεργασία στον τομέα της υγείας με το Μεξικό

 Πηγή: Cubadebate

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επανέλαβε σήμερα την ευγνωμοσύνη του προς τον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας για την αποστολή γιατρών στη βορειοαμερικανική χώρα.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας, διότι μας βοηθούν στέλνοντας ειδικούς γιατρούς που δεν έχουμε στη χώρα μας", δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας επισκέπτεται τη Λευκορωσία

 Πηγή:   Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μινσκ, 2 Ιουλίου (Prensa Latina) Ο επικεφαλής των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας, Άλβαρο Λόπες, επισκέπτεται το Μινσκ, όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας για τη Διεθνή Στρατιωτική Συνεργασία, Βαλέρι Ρεβένκο.
 
Όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ρεβένκο στο πρακτορείο ειδήσεων BelTA ,  έφτασε στο Μινσκ για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης της Λευκορωσίας από τους Ναζί εισβολείς από τον Κόκκινο Στρατό.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών με την κυβέρνηση των ΗΠΑ

 Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

"Θέλω ένα μέλλον για τις σχέσεις μας υπό την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία της Βενεζουέλας", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο. 

 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο πρόγραμμά του Con Maduro+ ότι οι συνομιλίες με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τετάρτη.

"Έλαβα την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συνομιλιών και του άμεσου διαλόγου", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, αποδεχόμενος την πρόταση αυτή για "συμμόρφωση με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Κατάρ και για την αποκατάσταση των όρων του διαλόγου με σεβασμό και χωρίς χειραγώγηση".

Το Πουέρτο Ρίκο προκηρύσει δημοψήφισμα για τον τερματισμό του καθεστώτος αποικίας των ΗΠΑ

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Πέδρο Πιερλουίσι , ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να ψηφιστεί το πολιτικό καθεστώς του σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να "τερματιστεί η αποικία". Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου, δηλαδή θα συμπέσει με τις γενικές εκλογές στο νησί.

"Θα κάνουμε δημοψήφισμα για το καθεστώς του Πουέρτο Ρίκο! Υπέγραψα εκτελεστικό διάταγμα και επίσημη διακήρυξη με την οποία καλώ όλους τους ψηφοφόρους του Πουέρτο Ρίκο σε δημοψήφισμα για το καθεστώς την ημέρα των γενικών εκλογών στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και ο λαός θα ασκήσει το δικαίωμά του, θα διεκδικήσει τη θέλησή του και θα αποτελέσει μέρος της αποαποικιοποίησης του Πουέρτο Ρίκο", ανέφερε ο πολιτικός στον λογαριασμό του στο Χ.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Φόρουμ Σάο Πάολο / Βασικό ντοκουμέντο της 27ης Συνόδου ~ (27 & 28 Ιουνίου 2024)

Πηγή: 
Foro de SP (forodesaopaulo.org)

Διεθνές πλαίσιο

1. Η τελική διακήρυξη της 26ης Συνόδου Φόρουμ του Σάο Πάολο, τον Ιούνιο του 2023, σημείωνε (ότι ζούμε) "μια εποχή όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις. Η προέλαση των δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων, η κλιματική αλλαγή, η σύγκρουση στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων, είναι γεγονότα που απαιτούν την άμεση και επείγουσα αντιμετώπισή μας". Και ότι "πρέπει να ενωθούμε ενάντια στις προσπάθειες διαχωρισμού του κόσμου σε Δύση και Ανατολή, σε "εμάς και τους άλλους", που αυξάνουν τις εχθρότητες και μας οδηγούν σε έναν κόσμο συγκρούσεων που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η πολυπολικότητα είναι απαραίτητη για την ισορροπία δυνάμεων και διαφορετικών συμφερόντων που επιτρέπει την ανάπτυξη των χωρών του Νότου".